Εμβολιασμοί: Θα γίνουν κανονικά το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα

«Θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμού» προανήγγειλε η Πελώνη

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα. Τα εμβόλια «θωρακίζουν» τον πληθυσμό λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού. 

Εμβολιασμοί: Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν τα εμβόλια οι 30άρηδες με ΑstraZeneca

Υπενθυμίζεται ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι πολίτες θα πάρουν «ανάσες» καθώς το lockdown χαλαρώνει. Στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους, στις 10 Μαΐου τα υπόλοιπα σχολεία και λίγες ημέρες αργότερα ο τουρισμός.

Έτσι προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες, οι εμβολιασμοί δε θα σταματήσουν σχεδόν καθόλου μέσα στο Πάσχα. Όλοι οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, μετά από εντολή της κυβέρνησης. Η μόνη ημέρα που δε θα γίνουν εμβολιασμοί είναι η Κυριακή του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα θα συνεχιστούν κανονικά.

Πελώνη: «Θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμού»

Όπως δήλωσε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατόπιν συνεννόησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι εμβολιασμοί θα γίνουν κανονικά Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα. «Καταλαβαίνουμε την κούραση των υγειονομικών αλλα καμία μέρα να μην πάει χαμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα από τον Κικίλια – Οι αποφάσεις για τις εκκλησίες  

Η κ. Πελώνη ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμών έως τις 22:00 και ότι οι πολίτες θα μπορούν να ε,βολιάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Με διάταξη θα επιτραπεί και ο εμβολιασμός από ιδιωτικα ιατρεία, κλινικές και θεραπευτήρια, προανήγγειλε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η χώρα μας θα ξεπεράσει τους 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς τον Μάιο και τους 4 τον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι διασωληνωμένοι στην Ελλάδα είναι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο.

Ραντεβού για εμβόλιο: Πώς μπορείτε να το κλείσετε

Για να κλείσετε το ραντεβού σας για εμβολιασμό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ανήκετε στις ομάδες που εμβολιάζονται. Εφόσον μπορείτε να εμβολιαστείτε, υπάρχουν τέσσερις τρόποι που μπορείτε να προγραμματίσετε το ραντεβού σας:

  • Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού. Oι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού θα λάβουν γραπτό μήνυμα από το 13034 σχετικά με το προ-κρατημένο ραντεβού τους. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS, εντός 72 ωρών, διαφορετικά η θέση απελευθερώνεται. Στη συνέχεια, λαμβάνουν άμεσα απάντηση σχετικά με την επιτυχή επιβεβαίωση. Σε περίπτωση που οι πολίτες επιθυμούν να το τροποποιήσουν το προ- κρατημένο ραντεβού, θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr
  • Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Οι πολίτες μπαίνουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET. Αφού συνδεθούν επιτυχώς, οι πολίτες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά και προγραμματίζουν το ραντεβού τους βάσει των οδηγιών.
  • Μέσω ΚΕΠ. Οι πολίτες ή τρίτα πρόσωπα πηγαίνουν στο πλησιέστερο ΚΕΠ και κανονίζουν από εκεί το ραντεβού τους. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο Φαρμακείο.

Ραντεβού για εμβόλιο: Πώς να το αλλάξετε

Η αλλαγή του ραντεβού μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο προγραμματίστηκε το ραντεβού, δηλαδή μέσω φαρμακείου ή ΚΕΠ και της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Η αλλαγή μπορεί να γίνει μία φορά και τρεις ημέρες πριν από το ορισμένο ραντεβού.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top