Εμβολιασμοί στην Ελλάδα ακόμα και στις διακοπές;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο... ενόψει καλοκαιριού

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο» επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Τόνισε, μάλιστα, ότι επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα που έχει οδηγό τους νέους ανθρώπους, γι’ αυτό και θα πρέπει να εμβολιαστούν οι νεότερες ηλικίες που κινούν την αγορά.

Ραντεβού για εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 30 -39 ετών

Ερωτηθείς για το αν θα επηρεαστεί η εμβολιαστική εκστρατεία λόγω καλοκαιριού και διακοπών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η δυνατότητα εμβολιασμού με τη δεύτερη δόση σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο κατοικίας.

«Είναι κάτι που θα εξετάσει η επιτροπή που διαχειρίζεται τα logistics των εμβολίων» ανέφερε, προσθέτοντας ότι δε θεωρεί ότι οι διακοπές θα διαταράξουν την κανονικότητα. Να σημειώσουμε εδώ, ότι εάν κάποιος πολίτης από τις νεότερες ηλικίες εμβολιαστεί σήμερα με το εμβόλιο της AstraZeneca , η β' δόση θα δρομολογηθεί περίπου 8 εβδομάδες αργότερα, γύρω στα τέλη Ιουνίου. Συνεπώς, όσοι εμβολιαστούν αργότερα, η β' δόση θα προγραμματιστεί για τον Ιούλιο ή και τον Αύγουστο.

Άυλη συνταγογράφηση: Πώς γίνεται η εγγραφή στην υπηρεσία

«Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι διαθέσιμο και μπορεί να γίνει άμεσα στους νέους» είπε. Οι πολίτες 30 έως 39 ετών έχουν ήδη ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, καθώς από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, έλαβαν μήνυμα όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση για να κλείσουν τα ραντεβού τους, με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν άμεσα.

AstraZeneca: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό στις εγκύους

Για τη σύσταση προς τις εγκύους σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca είπε ότι τηρείται στάση αναμονής διότι απλά χρειάζεται χρόνος για να συλλεχθούν περισσότερα στοιχεία από τις μελέτες.

AstraZeneca: «Στάση αναμονής» για τον εμβολιασμό εγκύων

Σχετικά με το ενδεχόμενο να τους δοθεί η δυνατότητα επιλογής εμβολίου μέσα από την πλατφόρμα σημείωσε πως οι απαραίτητες διευκρινίσεις γενικά για το θέμα θα δοθούν αρμοδίως μέσα στις επόμενες μέρες.

Ανεμβολίαστο το 85% των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Αναφερόμενος στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, επισήμανε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που χρειάζονται εισαγωγή είναι άνω των 65 και από αυτούς το 85% ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Κορωνοϊός: Στα 44 έτη η μέση ηλικία των ασθενών στα νοσοκομεία

Παράλληλα, έκανε έκκληση προς τους πολίτες να ξανασκεφτούν το ζήτημα της δικής τους ασφάλειας και να λάβουν υπόψη και την κατάσταση του ΕΣΥ που δέχεται μεγάλη πίεση. «Όταν το κράτος δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να εμβολιαστεί, το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο, για να επανέλθουμε όλοι γρήγορα σε μια κανονικότητα», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top