Πάσχα στην πόλη για να μην έχουμε έκρηξη κρουσμάτων

Επιστήμονες και κυβέρνηση δε ρισκάρουν το άνοιγμα σχολείων και τουρισμού

Το ρεπορτάζ του Π. Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το πώς συμφώνησαν πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος να λειτουργήσουν οι εκκλησίες φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα και η δήλωση του κ. Ιερώνυμου στον Γ. Κολοβάτσιο. (19/4)     

Πάσχα στο… μπαλκόνι ή στην καλύτερη περίπτωση στο εξοχικό, εφόσον βρίσκεται εντός νομού, θα κάνουμε και φέτος, αφού όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην πάρει τελικά το ρίσκο της μαζικής εξόδου από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία. 

Η επιδημιολογική κατάσταση, ειδικά στην Αττική, παραμένει επιβαρυμένη, με την πίεση στο ΕΣΥ να είναι ακόμα ισχυρή. Υπάρχει βέβαια μια σταθεροποίηση, σε υψηλά όμως επίπεδα κρουσμάτων, εισαγωγών και διασωληνωμένων, η οποία δεν είναι αρκετή για να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό

Πάσχα στην πόλη με παράταση κυκλοφορίας το βράδυ

Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες δε θα πάρει καμία απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο το άνοιγμα των σχολείων και της εστίασης, που προγραμματίζεται για τις 10 Μαΐου, αλλά και του τουρισμού στις 14 Μαΐου. Επίσης εκτιμά πως μια ενδεχόμενη μετακίνηση πιθανόν να προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων στην επαρχία, όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν το ίδιο, όπως τα νοσοκομεία των αστικών κέντρων. 

Παγώνη: «Εδώ καίγεται ο κόσμος και μιλάμε για Πάσχα στα εξοχικά»;

Γλαφυρή για την κατάσταση που επικρατεί και η οποία, σύμφωνα με την ίδια, δεν επιτρέπει καμία συζήτηση για μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα ήταν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη.

Πάσχα στο χωριό: Απομακρύνεται το σενάριο λόγω των κορωνοπάρτι

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το Πάσχα στο χωριό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων εντός κι εκτός ΜΕΘ παραμένει μεγάλος. 

«Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά; Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς», είπε.

Πάσχα με self test και υπαίθριες Ακολουθίες

Σχολιάζοντας τα κορωνοπάρτι σημείωσε πως αν ανοίξει η εστίαση πιθανόν να εκτονωθεί η κατάσταση, ενώ κάλεσε τους νέους να είναι προσεκτικοί, καθώς οι μεταλλάξεις τους αφορούν. 

Τέλος τόνισε ότι υπάρχει ένα 40 - 45% από αυτούς που νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχει εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. 

«Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι», είπε η κ. Παγώνη.

Σαρηγιάννης: «Οχι» σε Πάσχα στο χωριό 

«Όχι» στο Πάσχα στο χωριό λέει και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι κυρίως η πίεση στις ΜΕΘ, εμείς υπολογίζουμε ότι μπορεί ο αριθμός των διασωληνωμένων να φτάσει μέχρι τις 25 - 28 του μήνα κοντά στους 890 - 900. Όλοι θα το θέλαμε, αλλά μία μαζική έξοδος το Πάσχα δεν βοηθά. Δεν είναι εφικτό», είπε στο Open.

Δύσκολη εξίσωση το Πάσχα στο χωριό: Πότε κλειδώνει η απόφαση

Εξήγησε στην Αττική υπάρχει μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο, κυρίως λόγω των κορωνοπάρτι, αλλά όχι μόνο εξαιτίας αυτών, ενώ προειδοποίησε ότι αυτή η αύξηση θα αποτυπωθεί και στον αριθμό των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. 

Τζανάκης: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο μετακίνησης το Πάσχα

«Δύσκολο» το Πάσχα στο χωριό και για τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νικόλαο Τζανάκη.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται όλο και περισσότερο, σημειώνοντας ότι δε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση των μελών της επιτροπής. 

Καπραβέλος: «Το Πάσχα μπορεί να φέρει έκρηξη κρουσμάτων»

«Επιδημιολογικά είναι καλύτερα η μετακίνηση προς τα χωριά με μέτρα, γιατί το αντίθετο σημαίνει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σπίτια. Από την άλλη, κερδίζουμε ότι, δε θα διασπαρεί ο ιός σε περιοχές που είναι με χαμηλό φορτίο», τόνισε.

Όσο αφορά στα «κορωνοπάρτι» σε πλατείες όλης της χώρας, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, σχολίασε πως «η συγκέντρωση κόσμου, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, ισοδυναμεί με συγκεντρώσεις σε εσωτερικό χώρο. Αν τους αφήσουμε, οι δείκτες θα ανέβουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top