Πάσχα στην πόλη με παράταση κυκλοφορίας το βράδυ

Δε φαίνεται να προκρίνεται η άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων εκτός νομού

Το ρεπορτάζ του Π. Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το πώς συμφώνησαν πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος να λειτουργήσουν οι εκκλησίες φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα και η δήλωση του κ. Ιερώνυμου στον Γ. Κολοβάτσιο. (19/4)      

Όνειρο φαίνεται πως θα μείνει το Πάσχα στο χωριό, καθώς όπως όλα δείχνουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι συμφωνούν πως μια μαζική έξοδος προς την επαρχία ενέχει πολλαπλούς κινδύνους που θα απειλήσουν την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τις 14 Μαΐου, οπότε και προγραμματίζεται να ανοίξει ο τουρισμός. 

Κόσμος στο μπαλκόνι την Ανάσταση

Τα μέλη της επιτροπής θα έχουν συνεχείς συνεδριάσεις για το πώς θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα και οι ανακοινώσεις αναμένονται την Παρασκευή. 

Πάσχα στο χωριό: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις

Καταλύτης για την απόφασή τους θα είναι η πίεση που συνεχίζει να δέχεται το ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική και ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός διασωληνωμένων. Χθες έφτασαν του 847, ενώ εντοπίστηκαν 1.607 νέα κρούσματα κορωνοϊού. 

κόσμος συζητά στο μπαλκόνι ανήμερα της Ανάστασης πέρσι

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι πιεστική και τις επόμενες 15 μέρες, στις οποίες θα φανεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα από το άνοιγμα των καταστημάτων και των Λυκείων. Με δεδομένο δε ότι το αποτέλεσμα πιθανής εξόδου για το Πάσχα θα φαινόταν στα επιδημιολογικά στοιχεία μετά από 15 μέρες, δηλαδή στις 14 Μαΐου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για άρση της απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού. 

Πάσχα: Τα σενάρια που εξετάζονται

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, κυβέρνηση και ειδικοί αναζητούν τη χρυσή τομή, ώστε και να μην τεθεί σε κίνδυνο το άνοιγμα του τουρισμού, αλλά και να πάρουν μικρές ανάσες ελευθερίας οι πολίτες που έχουν κουραστεί από το παρατεταμένο lockdown.

«Όχι» για Πάσχα στο χωριό, «ναι» σε μικρές μετακινήσεις στα εξοχικά

Το πρώτο σενάριο που συζητείται είναι να επιτραπεί το Πάσχα στο… εξοχικό, εφόσον αυτό βρίσκεται εντός νομού. 

Δύσκολη εξίσωση το Πάσχα στο χωριό: Πότε κλειδώνει η απόφαση

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών τις ημέρες των γιορτών μετά τις 21:00 το βράδυ, ενώ το πασχαλινό τραπέζι αναμένεται να είναι όπως και τα Χριστούγεννα, δηλαδή με μία ακόμα οικογένεια και όχι πάνω από εννέα άτομα. 

Πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες

Όσον αφορά στο πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος είχε συνάντηση επ’ αυτού με τον πρωθυπουργό στο περιθώριο εγκαινίων της επετειακής έκθεσης στη Βουλή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

γυναίκα παίρνει το Άγιο Φως από εκκλησία

Πάσχα με self test και υπαίθριες Ακολουθίες

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στο Star είπε πως έχει βρεθεί ένας συμψηφισμός για να μη διαταραχθούν τα πράγματα, αν και όπως αποκάλυψε, ο ίδιος κατάλαβε ότι δε θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό. 

Ανάσταση στις 9.30 μ.μ. το Μ. Σάββατο - Οριστικό τέλος στο Πάσχα στο χωριό 

Πληροφορίες αναφέρουν πως συζητείται η πρόταση να γίνουν υπαίθριες ακολουθίες, αντί να αυξηθούν τα άτομα μέσα στους ναούς και η Ανάσταση να γίνει νωρίτερα, πιθανόν στις 21:30 σε πλατείες ή στους προαύλιους χώρους των ναών. 

Όσον αφορά στην περιφορά του Επιταφίου αναμένεται να γίνει γύρω από τον ναό, ενώ για τους ιερείς και τους ψάλτες συζητείται η υποχρεωτική εξέταση για covid_19 με self tests.

Οι ανακοινώσεις και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η κυβέρνηση συστήνει στους πολίτες λίγη ακόμα υπομονή, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα καλοκαίρι με περισσότερες ελευθερίες και κάνει έκκληση για ατομική και συλλογική υπευθυνότητα, θέλοντας να προλάβει νέα πάρτι στις πλατείες και νέες εικόνες συνωστισμού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top