Πάσχα στο χωριό: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις

Πελώνη: Θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα για τις αποφάσεις

Δείτε το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Εντός της εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις για το Πάσχα, ανακοίνωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος προανήγγειλε πως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, αφού αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πάσχα στο χωριό: Η δήλωση Μητσοτάκη που έβαλε «φρένο»

Οι αποφάσεις θα αφορούν και για τη λειτουργία των Εκκλησιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, με κυβερνητικά στελέχη να έχουν τονίσει πως το φετινό Πάσχα δε θα είναι το ίδιο με το φετινό.

Πάσχα με self test και υπαίθριες Ακολουθίες

Η πρόταση της Εκκλησίας είναι να επιτραπεί η παρουσία έως 100 ατόμων εντός των μεγάλων ναών και να ισχύσει η αναλογία του ενός πιστού ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου στις εκκλησίες.

Παράλληλα, προτείνει να επιτραπεί να γίνονται υπαίθριες Ακολουθίες, και η Ακολουθία της Ανάστασης να μπορεί να γίνει σε πλατείες και σε αύλειους χώρους εκκλησίων, αλλά και να αλλάξει η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς οι ακολουθίες της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής επεκτείνονται μέχρι τις 11 και 12 το βράδυ, αλλά και η Ανάσταση μετά τις 12.

Κορωνοπάρτι: Ίσως είχαμε επεισόδια σε επέμβαση της αστυνομίας

Αναφορικά με τα κορωνοπάρτι σε πλατείες της Αττικής το σαββατοκύριακο και τη στάση της αστυνομίας, η κυρία Πελώνη είπε πως μια παρέμβαση της αστυνομίας σε κάποια από τις πλατείες που παρατηρήθηκε συγχρωτισμός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια και ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

Νέα κορωνοπάρτι: «Βούλιαξαν» οι πλατείες της Αθήνας

Εστίαση: Άνοιγμα στις 10 Μαΐου σχεδιάζει η κυβέρνηση

«Η μεγάλη εικόνα είναι πως η πλειονότητα τηρεί τα μέτρα και κάνει υπομονή» σημείωσε, ενώ τόνισε πως θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες όπως στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να αποτραπούν συγκεντρώσεις.

Πανδημία: «Σταθερή αλλά αργή η τάση αποκλιμάκωσης»

Σύμφωνα με την κυρία Πελώνη διαπιστώνεται μια σταθερή αλλά αργή τάσης αποσταθεροποίησης στην επιδημιολογική κατάσταση ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε όλη την Eπικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και Δυτική Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε συνεπώς σε μία ιδιαίτερα εύθραυστη ισορροπία και οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στην ανάσχεση της διασποράς. Η συνεχής επαγρύπνηση, η αποφυγή συναθροίσεων, η καθολική χρήση της μάσκας, ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων, αλλά και η προτίμηση εξωτερικών χώρων, αποτελούν στοιχειώδη μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας», σημείωσε, τονίζοντας πως πρέπει να αξιοποιηθούν τα δύο όπλα, που έχουμε στη διάθεσή μας: τα self test και ο εμβολιασμός.

Παράλληλα, είπε πως την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ενώ από μεθαύριο Τετάρτη, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών.

Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών.

«Θέλουμε ανοικτούς διαύλους με Τουρκία»

Η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας πως η Ελλάδα επιθυμεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας.

«Η Ελλάδα, όμως, αξιώνει από την Τουρκία σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», σημείωσε.

Όπως είπε, η Αθήνα κατέθεσε 15 σημεία συνεργασίας με την Άγκυρα, τα οποία έγιναν δεκτά, και αναμένονται τα επόμενα βήματα.

«Η Ελλάδα επιδιώκει την εμπέδωση θετικού κλίματος, που θα επιτρέψει τη μείωση των εντάσεων και την υιοθέτηση μίας θετικής ατζέντας», υποστήριξε.

«Η κυβέρνηση «εργάζεται για την ειρήνη και επιδιώκει συνεργασία με γείτονες της χώρας. Κινείται με εθνική αυτοπεποίθηση, σύνεση και αποφασιστικότητα. Το απέδειξε τόσο με τη σθεναρή στάση στον Έβρο όσο και με την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top