Νέα κορωνοπάρτι: «Βούλιαξαν» οι πλατείες της Αθήνας

Πάνω από 1.000 άτομα και πάλι στην Κυψέλη

«Χωματερή» η πλατεία της Κυψέλης το πρωί από τα σκουπίδια, μετά το κορωνοπάρτι την Παρασκευή

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού από πλατείες της Αθήνας, αλλά και άλλων πόλεων της χώρας, το Σάββατο το βράδυ.

Τη στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) πιέζεται με εκατοντάδες διασωληνωμένους στις ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), χιλιάδες νέοι άνθρωποι συναντήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους για να περάσουν το βράδυ τους με ποτό στο χέρι.

Για μία ακόμη μέρα, όπως την Παρασκευή, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, περισσότερα από 1.000 άτομα έκαναν κορωνοπάρτι μετά μουσικής, αφήνοντας μάλιστα πάλι πίσω τους μια άσχημη εικόνα με την πλατεία γεμάτη σκουπίδια.

Κυψέλη: Απίστευτες εικόνες από κορωνοπάρτι με DJ στην πλατεία

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και στο Περιστέρι με νεαρούς να έχουν συγκεντρωθεί και να απολαμβάνουν ένα ποτό στο χέρι, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Ανάλογα σκηνικά στήθηκαν και σε άλλες περιοχές, όπως στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Κολωνάκι και το Χαλάνδρι, με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Πέτσας: Χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμη

Τη σύσταση πως χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμη έκανε ο Στέλιος Πέτσας.

«Μαζεύεται κόσμος, ειδικά νεαροί, χωρίς να υπάρχει αύριο. Χρειάζεται να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα. Το Πάσχα είναι πολύ κοντά όπως και το καλοκαίρι. Στο τελευταίο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, με τα test, τους εμβολιασμούς αλλά και το καλό καιρό», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο Open.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ίσως να χρειαστεί και η επέμβαση της αστυνομίας σε διάφορες περιπτώσεις.

Φέρνουν (;) αποφάσεις για εστίαση τα κορωνοπάρτι

Οι μαζικές συγκεντρώσεις, και μάλιστα χωρίς μέτρα προστασίας, απασχολούν έντονα την κυβέρνηση και τους ειδικούς.

Δεδομένου ότι ο κόσμος δείχνει ότι έχει πιεστεί και δεν έχει τη διάθεση να περιοριστεί, αλλά και ούτε η αστυνομία μπορεί να διαλύσει όλες αυτές τις εκδηλώσεις, πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν νέες «βαλβίδες αποσυμπίεσης».

Πολλοί ειδικοί τονίζουν πως είναι σαφώς προτιμότερο να επισκέπτεται ο κόσμος καφετέριες και καταστήματα της εστίασης, που παραμένουν κλειστά, με μέτρα και αποστάσεις, παρά να συνωστίζεται στις πλατείες και τα πεζοδρόμια δίχως μάσκες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top