Πάσχα στο χωριό: Η δήλωση Μητσοτάκη που έβαλε «φρένο»

Ανοικτές με self test οι Εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Εάν μείνουμε στην Αθήνα θα αυξηθούν τα κρούσματα, γιατί ελάχιστοι θα μείνουν κλεισμένα στα δικά τους σπίτια», είπε ο καθηγητής Πνευμολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ολοένα και στενεύουν τα περιθώρια για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για τις ημέρες του Πάσχα.

Το επιδημιολογικό φορτίο, που παραμένει βαρύ παρά τη μικρή βελτίωση, η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ, αλλά και η ανάγκη να ανοίξει κανονικά ο τουρισμός στις 14 Μαΐου, απομακρύνουν τις πιθανότητες για Πάσχα στο χωριό, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται έως τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πάσχα με self test και υπαίθριες Ακολουθίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, έβαλε για άλλη μία φορά «φρένο». Μετά το μήνυμά του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις, το Σάββατο στην Κόρινθο έστειλε νέο μήνυμα.

«Φρένο» Μητσοτάκη για Πάσχα: Να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις

Μητσοτάκης: Να ανοίξει το ταχύτερο δυνατό η Διώρυγα της Κορίνθου

«Μετά το Πάσχα ελπίζουμε να ανοίξουμε για τα καλά, μέχρι το καλοκαιράκι», είπε ο πρωθυπουργός.

Και μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να αναφερόταν στο ολικό άνοιγμα της αγοράς, ωστόσο δείχνει με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ρισκάρει το καλοκαίρι για την έξοδο των λίγων ημερών του Πάσχα.

Βασιλακόπουλος: Πιο επικίνδυνο να μείνει ο κόσμος στην Αθήνα

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και οι ειδικοί, που προτείνουν ότι το Πάσχα στο χωριό θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί μια νέα επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Κορωνοϊός: 2.411 νέα κρούσματα σήμερα - 67 νεκροί και 837 διασωληνωμένοι

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, τάχθηκε για ακόμη φορά υπέρ της άρσης της απαγόρευσης μετακινήσεων εκτός νομού.

Όπως είπε, είναι προτιμότερο και πιο ασφαλές να κάνει ο κόσμος Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους στις αυλές του στο χωριό, παρά να μείνει στην Αθήνα και να συγκεντρωθεί σε σπίτια. «Τότε είναι που θα αυξηθούν τα κρούσματα, γιατί ελάχιστοι θα μείνουν κλεισμένα στα δικά τους σπίτια», είπε.

Ανοικτές με self test οι Εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Προβληματισμός υπάρχει και το θέμα των Εκκλησιών, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και ειδικά για τη Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης.

Η Ιερά Σύνοδος με επιστολή της στην υπουργό Παιδείας ζήτησε να διπλασιαστεί ο αριθμός των πιστών στους μεγάλους ναούς, δηλαδή να επιτρέπονται έως 100 πιστοί.

Υποχρεωτικά self test: Ποιους αφορούν – Βαριά πρόστιμα σε παραβάτες

Παράλληλα, σημείωσε πως θα πρέπει να αλλάξει και η ώρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καθώς οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας ολοκληρώνονται μετά τις 9 το βράδυ, ενώ το βράδυ της Ανάστασης φτάνει μετά τα μεσάνυχτα.

Ένα σενάριο, που κερδίζει έδαφος, είναι να παρακολουθούν οι πιστοί με μέτρα και αποστάσεις τις ακολουθίες στα προαύλια των Εκκλησιών και εντός των ναών να διατηρηθούν οι προβλέψεις για 1 πιστός ανά 25 τ.μ. και έως 50 άτομα στους μεγάλους ναούς.

Παράλληλα, θα γίνουν υποχρεωτικά τα self test για όσους θα βρίσκονται καθημερινά εντός των ναών (ιερείς, ψάλτες, προσωπικό).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top