Θεοχάρης: Ο τουρισμός και οι χερσαίες διαβάσεις θα ανοίξουν στις 14 Μαΐου

«Όλη η χώρα είναι ασφαλής» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού

Απόσπασμα από την ομιλία του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στη Βουλή

Τη διαβεβαίωση ότι ο τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαΐου, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, έδωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στη Βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα.

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου

«Η χώρα μας είναι από τις πρώτες χώρες, οι οποίες και έχει προετοιμαστεί και έχει υλοποιήσει σχέδιο και έχει κάνει ανακοινώσεις. Η επιστολή Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι από 12 Ιανουαρίου… Μη μας κατηγορείτε για καθυστέρηση» σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού. Σημείωσε δε, ότι οι επιχειρήσεις ξέρουν πως θα λειτουργήσουν γιατί τα πρωτόκολλα που ίσχυαν πέρυσι, θα ισχύουν και τώρα. Αυτό που ελέγχεται τώρα είναι ποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν στα πρωτόκολλα αυτά.

Θεοχάρης: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού να καθιερωθεί το συντομότερο»

«Φυσικά και θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου και ανοίγουμε με ασφάλεια. Το κάνουμε με ένα σχέδιο άμυνας και με προϋποθέσεις είτε εμβολιασμού, είτε αρνητικού τεστ, είτε με το σύστημα ΕVΑ να τους εντοπίζουμε στα σύνορα, είτε με τα ξενοδοχεία απομόνωσης, με τον εμβολιασμό που θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός ευάλωτων συμπολιτών μας» ξεκαθάρισε ο Χάρης Θεοχάρης.

Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός με σύνθημα «All you want is Greece»

Ο υπουργός τόνισε σχετικά με τους Covid free προορισμούς, ότι το σχέδιο είναι συνολικό και επιτρέπει τον ασφαλή τουρισμό σε όλη τη χώρα. «Όλη η χώρα είναι ασφαλής» είπε με έμφαση.

Τουρισμός: Αυτά είναι τα «Covid free» νησιά της Ελλάδας

Οι χερσαίες διαβάσεις θα ανοίξουν όλες επίσης στις 14 Μαΐου. «Φέτος έχουμε περισσότερα εργαλεία, καλύτερη γνώση με συσσωρευμένη εμπειρία,  έχουμε τα εμβόλια  και φυσικά έχουμε και τα γρήγορα τεστ, που μας κρατάνε πιο ασφαλείς. Κάθε τουρίστας σε όποια περιοχή της χώρας βρεθεί θα νιώθει και θα είναι το ίδιο ασφαλής», σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Τέλος, ανέφερε πως ό,τι ισχύει για τους Έλληνες θα ισχύει και για τους τουρίστες. «Όσοι έρχονται είναι απομονωμένοι, όπως ισχύει και για κάθε Έλληνα πολίτη. Δε θα έχουμε διακρίσεις ούτε για τους εμβολιασμένους, ούτε για τους τουρίστες. Δε θα έχουμε ανοιχτά εστιατόρια μόνο για εμβολιασμένους. Η χώρα έχει συγκεκριμένους κανόνες και ισχύουν για όλους, είτε είναι για Έλληνες, είτε για τουρίστες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top