Ανάσταση στις 9.30 μ.μ. το Μ. Σάββατο - Οριστικό τέλος στο Πάσχα στο χωριό 

Τι δήλωσε στο Star o Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Το ρεπορτάζ του Π. Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το πώς συμφώνησαν πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος να λειτουργήσουν οι εκκλησίες φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα και η δήλωση του κ. Ιερώνυμου στον Γ. Κολοβάτσιο.      

Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών και δυόμιση ώρες νωρίτερα θα έχουμε φέτος το Πάσχα, όπως συζήτησαν για το άνοιγμα και τη λειτουργία των εκκλησιών την Μεγάλη Εβδομάδα ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.   
 

Μητσοτάκης Ιερώνυμος έκθεση Βουλής για τα 200 χρόνια Επανάστασης 1821

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συζητούν για τον τρόπο ανοίγματος των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα στο περιθώριο της έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 

Άνοιγμα εκκλησιών το Πάσχα: Τι είπαν Μητσοτάκης και Ιερώνυμος

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ – ΟΧΙ ΣΕ  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΝΟΜΟ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος μετά την συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ουτε και φέτος θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά.  Από τη συζήτηση που είχαν στο περιθώριο επετειακής εκδήλωσης της Βουλής έγινε αντιληπτό οτι δε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις απο νομό σε νομό. Θα κάνουμε Πάσχα στις πόλεις ή όπου βρίσκεται ο καθένας.

«Όχι» για Πάσχα στο χωριό, «ναι» σε μικρές μετακινήσεις στα εξοχικά 

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ  ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ  

Η  Ανάσταση θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους  γύρω στις 21.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αλλά σε αυτό δεν έχει πρόβλημα ούτε και η Εκκλησία, αφού συνηθίζεται να γίνεται νωρίτερα η Ανάσταση σε περιοχές που δεν υπάρχουν αρκετοί ιερείς και τρέχουν από εκκλησία σε εκκλησία.

Ήταν κι αυτό το θέμα ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, οι οποίοι συμφώνησαν όλα να γίνουν σε εξωτερικούς χώρους. Δηλαδή και ο επιτάφιος τη Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους, με περιφορά μόνο γύρω από τους ναούς.

Όλα βέβαια  θα συζητηθούν στην επιτροπή των ειδικών και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ STAR  

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δήλωσε στο Star και τον κοινοβουλευτικό του συντάκτη Γιώργο Κολοβάτσιο για το τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό:

«Βρήκαμε μια λύση. Θα κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα, με περισσσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας...Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε αλλά δεν μας αφήνουνε, αλλά είναι και μια εκδήλωση... Οι κάτοικοι φοβούνται! Κυρίως στα νησιά»

Όσον αφορά το αν η περιφορά θα γίνεται μέσα στο ναό ή θα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Γύρω από τον ναό». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top