Δύσκολη εξίσωση το Πάσχα στο χωριό: Πότε κλειδώνει η απόφαση

Διστακτικοί οι ειδικοί για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Καθοριστικός παράγοντας για τις αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, είναι η πίεση, που θα υφίσταται το σύστημα Υγείας

Διχασμένοι είναι οι ειδικοί, όσον αφορά την απελεύθερων στων μετακινήσεων από νομό σε νομό για το Πάσχα.

Η κυβέρνηση επιθυμεί βήμα – βήμα να οδηγήσει την οικονομία και την κοινωνία προς την κανονικότητα, ωστόσο δεν είναι επ’ ουδενί διατεθειμένη να ρισκάρει να «χυθεί η καρδάρα» τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στη Μάρα Ζαχαρέα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πως «όλοι θέλουμε να πάμε στα χωριά μας», ωστόσο πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν οι ειδικοί της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Καθοριστικός παράγοντας για τις αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, είναι η πίεση, που θα υφίσταται το σύστημα Υγείας σε 10 ημέρες από τώρα.

Εξάλλου, τη Μεγάλη Εβδομάδα εκτιμάται πως θα υπάρχει σαφής εικόνα για το επιδημιολογικό αποτύπωμα από το άνοιγμα Λυκείων και λιανεμπορίου.

Τι σημαίνει το «όχι» για τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής

Η βούληση της κυβέρνησης, όπως την είχε εκφράσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν ξεκάθαρη: θέλουμε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα.

Η απόφαση των λοιμωξιολόγων, όμως, ήταν αρνητική, λέγοντας «όχι» σε άνοιγμα mall, κέντρων αισθητικής και φροντιστηρίων.

Επιτροπή: Όχι σε όλα – Δεν ανοίγουν mall, κέντρα αισθητικής

Θέλοντας να «φρενάρουν» μια πιθανή νέα διασπορά του κορωνοϊού και νέα έξαρση στα κρούσματα, αυξάνουν τις πιθανότητες για ένα «πράσινο φως» στις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα.

Το πώς θα γίνει αυτό, εάν τελικά επιτραπεί να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, είναι επίσης ένας δύσκολος γρίφος, αφού εξετάζονται διάφορα σενάρια, αφενός για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί και αφετέρου για «έξοδο» με τη χρήση των self test.

Μαγιορκίνης: Η κατάσταση στην Αττική δείχνει «εύθραυστη βελτίωση»

Ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, είπε χαρακτηριστικά πως «για τις περιφερειακές μετακινήσεις θα μπορούσαν να εφαρμοστούν διάφορα πρωτόκολλα, αλλά τώρα είναι προτεραιότητα η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας».

Βασιλακόπουλος: Να επιτραπούν οι μετακινήσεις για το Πάσχα

Nα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ρεαλισμό, ζήτησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις για το Πάσχα.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κόσμος έχει κουραστεί από το παρατεταμένο lockdown και δε θα πειθαρχήσει στο κάλεσμα να μείνουμε στα σπίτια μας, τηρώντας μέτρα και αποστάσεις.

Ο ίδιος δήλωσε υπέρ της άρσης της απαγόρευσης των μετακινήσεων, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να πάνε στα χωριά τους και να κάνουν Πάσχα σε ανοικτούς χώρους, αντί «να μείνουν στα αστικά κέντρα και να μαζευτούν στις πλατείες ή μέσα στα διαμερίσματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top