AstraZeneca: 63χρονη καταγγέλλει θρόμβωση στο πόδι μετά το εμβόλιο

«Τα πόδια μου έγιναν κατακόκκινα» λέει 64χρονη από την Αμαλιάδα

Έφτασαν το μεσημέρι στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson. Το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού συνεχίζεται κανονικά στη χώρα μας αν και τα εμπόδια με τα εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας, αλλά και με της AstraZeneca, προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στους πολίτες.

AstraZeneca: Νεκρή μια γυναίκα πέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό

Με δύσπνοια και θρόμβωση στο πόδι ταλαιπωρείται εδώ και μέρες μια 63χρονη από την Κέρκυρα. Όπως κατήγγειλε, έπαθε αλλεργικό σοκ και λοίμωξη του αναπνευστικού μία ημέρα μετά το εμβόλιο της AstraZeneca. Νοσηλεύτηκε μάλιστα για τέσσερις ημέρες. 

«Την άλλη μέρα το πρωί είχα ζαλάδα και το βράδυ με έπιασε 40 πυρετό και λαχταρούσα όπως το ψάρι. Είχα δει το πόδι μου από το γόνατο και πάνω μου ανέβαινε η θρόμβωση και έτρεξαν αμέσως οι νοσοκόμες και μου έκαναν ένεση στην κοιλιά» είπε η γυναίκα. «Όλα αυτά τα συμπτώματα από το εμβόλιο» συνέχισε. 

«Τα πόδια μου έγιναν κατακόκκινα»

Μία ημέρα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της ίδιας εταιρείας, μια 64χρονη γυναίκα από την Αμαλιάδα πήγε, όπως κατήγγειλε, στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης με πρησμένα πόδια. Οι γιατροί της έδωσαν αντιθρομβωτική αγωγή με ενέσεις.  

AstraZeneca: Η ΕΕ ζητά δεδομένα για τους εμβολιασμούς από τις 27 χώρες

«Τα πόδια μου έγιναν κατακόκκινα και πρησμένα από τα γόνατα και κάτω. Λες και με είχαν τσιμπήσει 50 μέλισσες. Ο παθολόγος με εξέτασε επισταμένως μου βρήκε θρόμβωση φλεβών κάτω άκρων. Θα κινηθώ νομικά για αποζημίωση» σημείωσε. 

Johnson & Johnson: Έφτασαν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασαν στη χώρα μας οι πρώτες 33.600 δόσεις της Johnson & Johnson. Τα εμβόλια βρίσκονται σε αποθήκη στο Κρυονέρι.

Είναι το τέταρτο εμβόλιο που διαθέτει η Ελλάδα, ωστόσο οι πολίτες είναι «μουδιασμένοι» μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ ανέστειλαν τον εμβολιασμό με τη συγκεκριμένη εταιρεία λόγω παρενεργειών. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου της Θράκης, Ευάγγελο Μανωλόπουλο, «θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με αυτό το εμβόλιο αλλά να μην χορηγηθεί σε αυτή την κατηγορία, η οποία έχει δειξει ότι μπορεί να έχει αυτό το ρίσκο».

«Η ηλικία είναι γυναίκες κάτω των 48 ετών. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση που έχουμε για τα εμβόλια και θα πρέπει να πάμε σε ένα πιο εξατομικευμένο σύστημα όπου η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα πρέπει να συνυπολογίζει όλα τα στοιχεία και να προγραμματίζει για εμβολιασμό το κάθε άτομο με βάσει το προσωπικό του προφίλ» είπε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top