Εμβόλιο AstraZeneca: Τα νεότερα δεδομένα για τα περιστατικά θρομβώσεων

Τι είπε στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς η Μαρία Θεοδωρίδου

Όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου για το εμβόλιο της AstraZeneca στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό στη χώρα μας.

Στο εμβόλιο της AstraZeneca και τα περιστατικά θρομβώσεων αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Εμβόλιο AstraZeneca: Θα χορηγείται σε άτομα άνω των 30 ετών στη χώρα μας

Η κ Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι τα περιστατικό θρομβώσεων αναφορικά με το εμβόλιο είναι σπάνια και υπογράμμισε τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα. Όπως είπε, δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση με προηγούμενο ιστορικό θρόμβωσης, καθώς και με άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες και πρόκειται για μία περίπτωση ανά 100.000. Τόνισε ότι το ενθαρρυντικό είναι ότι δεν υπάρχουν αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Στη χώρα μας έχουν γίνει πάνω από 380.000 εμβολιασμοί με δόσεις AstraZeneca και μόνο μία περίπτωση έχει αναφερθεί στον ΕΜΑ, σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου.

Επανέλαβε, δε, την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών για χορήγηση του εμβολίου σε άτομα άνω των 30 ετών και ότι δεν ενδείκνυται λήψη αντιπηκτικής αγωγής πριν τον εμβολιασμό.

Τέλος, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών, θέμα που θα απασχολήσει στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top