Αποκάλυψη: Τι ενθουσίασε τον Πρίγκιπα Κάρολο- Το δώρο στην Προεδρική Φρουρά

Άγνωστο παρασκήνιο από την επίσκεψή του στην Αθήνα την 25η Μαρτίου

H επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στην Προεδρική Φρουρά ανήμερα της εθνικής μας επετείου έκανε γνωστούς τους Εύζωνες σε όλο τον κόσμο. Άγνωστο παρασκήνιο από τη μέρα αυτή και τι συγκίνησε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου αποκάλυψε ο Κώστας Συμεωνίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Κάρολος: Έκλεψε την παράσταση με το «χαίρε ω χαίρε ελευθεριά» στα ελληνικά!

O πρίγκιπας Κάρολος, παρά τον άστατο καιρό και το πιεσμένο του πρόγραμμα στην Ελλάδα, ήθελε πάση θυσία να δει από κοντά τους Εύζωνες. Συγκινήθηκε όταν είδε τους τσολιάδες και «πλημμύρισε» το twitter του με φωτογραφίες.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη Καρόλου στην Προεδρική Φρουρά- φωτογραφία Eurokinissi

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη Καρόλου στην Προεδρική Φρουρά- φωτογραφία Eurokinissi

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή που βρέθηκε στην έδρα της Προεδρικής Φρουράς. Ήταν φιλικός και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση που του έγινε. Έκανε ερωτήσεις και ήθελε να μάθει με κάθε λεπτομέρεια για την ιστορία των στολών και τις δραστηριότητες και την αποστολή της Φρουράς» περιέγραψε ο λοχαγός Πεζικού, Παναγιώτης Χριστοδούλου.

25η Μαρτίου: Στο Προεδρικό και το Μέγαρο Μαξίμου ο Κάρολος

Η συγκίνηση του Πρίγκιπα Καρόλου και τα συμβολικά δώρα  

Ενθουσιασμένοι μαζί με τη Δούκισσα της Κορνουάλης θαύμασαν τις στολές των Ευζώνων και ρωτούσαν για την ελληνική ιστορία. Τις φουστανέλες και τα κεντήματα που παρόμοια τους δεν υπάρχουν ούτε στο Μπάκινγχαμ, ούτε πουθενά στον κόσμο.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν οι Εύζωνες τους χάρισαν τον μακεδονικό ντουλαμά σε μικρογραφία. Όμως και το πριγκιπικό ζεύγος δεν πήγε με άδεια χέρια. Ο Κάρολος δώρισε στην Προεδρική Φρουρά μια φωτογραφία που δείχνει τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο με στολή Εύζωνα.

Η φωτογραφία που δώρισε ο Κάρολος στην Προεδρική Φρουρά και δείχνει τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο με στολή Εύζωνα- πηγή κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η φωτογραφία που δώρισε ο Κάρολος στην Προεδρική Φρουρά και δείχνει τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο με στολή Εύζωνα- πηγή κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τα τσαρούχια ενθουσίασαν τον πρίγκιπα Κάρολο 

Ο πρίγκιπας Κάρολος τρελάθηκε με τα τσαρούχια! Από την παρέλαση προσπαθούσε να καταλάβει πως βγαίνει τόσο δυνατός ήχος και «τρέμει» η γη στο πέρασμά τους.

«Οι Εύζωνες χτυπάμε το τσαρούχι μας για να ακούν οι προγονοί μας ότι οι Έλληνες είμαστε ελεύθεροι και ζωντανοί. Κατά τη διάρκεια της ακινησίας οι Εύζωνες αποδίδουν φόρο τιμής στους προγόνους μας» περιγράφει ο Εύζωνας, Περικλής Μουντζούρης.

Η αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το καλοκαίρι, θα τραβήξει το ενδιαφέρον των τουριστών. Θα σπεύδουν όλοι για μια φωτογραφία!

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top