25η Μαρτίου: Στο Προεδρικό και το Μέγαρο Μαξίμου ο Κάρολος

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος, όπου και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

25η Μαρτίου: Τα δάκρυα του Καρόλου κατά την κατάθεση στεφάνου

Μάλιστα, μαζί επιθεώρησαν την Προεδρική Φρουρά, ενώ η κ. Σακελλαροπούλου τον ξενάγησε σε έκθεση για την ιστορία της προεδρικής φρουράς.

25η Μαρτίου: Οι ξένοι ηγέτες κατέθεσαν στεφάνια προς τιμήν των ηρώων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε δώρο στον πρίγκιπα Κάρολο έναν ντουλαμά, μια παιδική χειμερινή στολή ευζώνων δηλαδή, που όπως είπε εκείνος θα τη χαρίσει στον εγγονό του. 

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολος αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο για να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρίγκιπα της Ουαλίας για την παρουσία του στο εμβληματικό αυτό γεγονός για τη χώρα μας, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της εκπροσώπησης της χώρας του, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών. Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν, άλλωστε, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου και το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, ενώ τόνισαν τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης κι εμβάθυνσής τους.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, κοινωνικά θέματα, όπως η εκπαίδευση και η στήριξη της νέας γενιάς, καθώς επίσης και παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top