Καπραβέλος: «Δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη του ηφαιστείου στην Αττική»

«Ασφυκτική η πίεση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων»

«Δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη». Αυτό είπε ο διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, προειδοποιώντας πως σε λίγες μέρες θα έρθει η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε την Αττική «ηφαίστειο που βράζει και δεν έχει εκραγεί ακόμα».

Lockdown: Χαλάρωση μέτρων από το Σάββατο

Τόνισε πως ήταν λάθος η στρατηγική «να κυνηγήσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι το κρούσμα» κι επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ιαπωνίας. Όπως είπε, έχει τον ίδιο αριθμό θανάτων με τη χώρα μας, με πληθυσμό όμως 120 εκατομμύριων ανθρώπων. 

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Μια λάθος τακτική θα οδηγήσει σε έκρηξη του ηφαιστείου. Κάποια μέτρα, που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά, μπορούν να αρθούν, ωστόσο πρέπει να υπάρχει εγρήγορση», τόνισε.

Άρση lockdown: 5/4 ανοίγει το λιανεμπόριο και ακολουθεί η Γ΄ Λυκείου  

Όσον αφορά στα self tests, υποστήριξε πως πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά, καθώς το θέμα που τίθεται είναι πώς θα γίνει η διαχείριση των κρουσμάτων. 

Κορωνοϊός: 1.724 νέα κρούσματα - Στα ύψη ο αριθμός των διασωληνώσεων

Πρόσθεσε ακόμα πως με τη μαζική χρήση των self tests, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φτάσει τις 15.000 κι εξήγησε πως αν κάποιος δεν κάνει σωστά το τεστ, μπορεί να προκύψει αποτέλεσμα που θα είναι ψευδώς αρνητικό. 

«Προϋπόθεση για τη σωστή αξιοποίηση των self tests, είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», είπε.

ECDC: Μειώνεται η μετάδοση του κορωνοϊού από εμβολιασμένα άτομα

Τέλος προειδοποίησε πως μέχρι το τέλος Απριλίου η Αθήνα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ οποιοδήποτε άνοιγμα δραστηριότητας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top