Κορωνοϊός: Πληροφορίες για 3.000 κρούσματα σήμερα

Εκκενώνεται ο «Ερυθρός Σταυρός» για να δέχεται μόνο περιστατικά covid

Ζοφερή είναι η εικόνα που έρχεται από τα τεστ κορωνοϊού που έχουν γίνει σήμερα μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέα έκρηξη κρουσμάτων. 

Γώγος: «Τον Απρίλιο να ανοίξουν τα Λύκεια και κάποιες δραστηριότητες»

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν 3.000 κρούσματα κι ίσως να αγγίξουν και τα 3.500. Μάλιστα στις 18:00 το απόγευμα θα κάνει ανακοινώσεις ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για τις πρωτοβουλίες που θα παρθούν σχετικά με την αποσυμπίεση των νοσοκομείων. 

Κορωνοϊός: Σοκάρει το ιικό φορτίο στα λύματα - Αυξήθηκε 1000% στα Χανιά

Το τριήμερο που προηγήθηκε δεν έγιναν πολλά τεστ, όμως ο δείκτης διασποράς του κορωνοϊού έφτασε το 12,3, προκαλώντας τρόμο στους επιστήμονες. 

Κορωνοϊός: Συνθήκες πολέμου στα νοσοκομεία - Διασωληνώνουν εκτός ΜΕΘ

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης το πρωί προειδοποίησε για τον συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων, καθώς το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής τις τελευταίες μέρες αυξήθηκε κι άλλο. 

Μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων, αναμένεται και αύξηση των διασωληνωμένων, οι οποίοι χθες εκτοξεύτηκαν στους 605. 

Κορωνοϊός: Αναμένονται έως και 3.000 κρούσματα την ημέρα

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση με την πληρότητα στις ΜΕΘ, καθώς και για τις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά της πανδημίας

Το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος, Α. Πελώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε πως το σύστημα υγείας πιέζεται, αλλά αντέχει. Πρόσθεσε ότι έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του υπουργείου Υγείας, που αφορά και στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. 

Κορωνοϊός: Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας στη χώρα - Έφτασε το 12,3%

Την ίδια ώρα ο Ερυθρός Σταυρός εκκενώνεται, από τους νοσηλευόμενους ασθενείς  που είναι γενικά περιστατικά, ώστε να γίνει και αυτό νοσοκομείο αναφοράς αποκλειστικά για περιστατικά covid. 

Οι ειδικοί περιμένουν την κορύφωση της πανδημίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Από εκεί και μετά αναμένεται μια μείωση των κρουσμάτων, όχι όμως απαραίτητα και των διασωληνωμένων. Χρειάζεται χρόνος για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top