Lockdown: Καθαρά Δευτέρα στο… σπίτι – Τι θα γίνει με σχολεία και αγορά

Τα σενάρια για το φετινό Πάσχα

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα σενάρια ανοίγματος της αγοράς

Παράταση του lockdown έως και τις 15 Μαρτίου προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, καθώς η επιδημιολογική εικόνα, ειδικά στην Αττική δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση των μέτρων. 

Κορωνοϊός: Η περιοχή με το σκληρότερο lockdown στην Ελλάδα

Η πίεση στο σύστημα υγείαςl είναι μεγάλη και οι ειδικοί εκτιμούν τις επόμενες εβδομάδες δύσκολα θα έλθει η επιθυμητή αποσυμφόρηση, που θα επιτρέψει το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων. 

Άρση lockdown: Ποια ημερομηνία ανοίγει τελικά η αγορά   

Χθες ανακοινώθηκαν 1.176 νέα κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν το όριο των 400. Σε αρκετές μάλιστα περιοχές υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους λοιμωξιολόγους, καθώς βλέπουν να αυξάνονται οι εστίες. Την ίδια ώρα αρκετές περιοχές είναι ένα βήμα πριν μπουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου του επιδημιολογικού χάρτη. 

Η εικόνα επίσης στα νοσοκομεία είναι αποθαρρυντική, καθώς χθες έγιναν 273 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, ενώ τα εξιτήρια ήταν μόλις 73.

Lockdown: Έρχεται νέα παράταση

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν μία ακόμα προσπάθεια τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Πελώνη: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί παράταση του lockdown»

Όπως είπε, είναι αναγκαία η αυστηρή τήρηση των μέτρων, αναγνώρισε την κούραση που υπάρχει, αλλά τόνισε πως είναι απαραίτητο για να επανέλθουμε σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας και της εκπαίδευσης. 

Lockdown: Προτεραιότητα το άνοιγμα της αγοράς

Προτεραιότητα αυτή τη φορά θα έχει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με «έξυπνες λύσεις», όπως είπε ο πρωθυπουργός και με πειθαρχία στους κανόνες. 

«Lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα» - Πιθανή η παράταση των μέτρων

Ήδη είναι έτοιμος να τεθεί σε εφαρμογή ο αριθμός 13032, στον οποίο θα στέλνουμε SMS αποκλειστικά για να πάμε για ψώνια. 

Οι καταναλωτές θα μπορούν να στέλνουν μήνυμα μόνο μία φορά και θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες για τα ψώνια τους. Η λειτουργία των καταστημάτων θα είναι αντίστοιχη με αυτή των σούπερ μάρκετ, τόσο ως προς το ωράριο, όσο και ως προς τα άτομα που θα βρίσκονται εντός του χώρου, βάσει των τετραγωνικών του καταστήματος. 

Lockdown: Σενάρια για άνοιγμα των σχολείων στις 22 Μαρτίου

Το ιδανικό θα ήταν τα σχολεία να ανοίξουν στις 16 Μαρτίου, όμως αυτό θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο από τους ειδικούς. Έτσι πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων προκρίνεται η 22η Μαρτίου. 

Βεβαίωση μετακίνησης: Τι ισχύει από Δευτέρα 1η Μαρτίου

Όμως αυτή τη φορά γίνονται σκέψεις να ανοίξουν αρχικά τα Λύκεια, καθώς κρίνεται απαραίτητο τα παιδιά που δίνουν φέτος πανελλαδικές να επιστρέψουν στα σχολεία.

Lockdown: Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Προσδοκία όλων είναι μέχρι τις 2 Μαΐου να έχει εξομαλυνθεί η επιδημιολογική κατάσταση για να μπορέσουμε να πάμε ξανά στα χωριά μας. 

Lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στις «κόκκινες» περιοχές

Οι επιστήμονες όμως ξεκαθαρίζουν πως οι μετακινήσεις από νομό σε νομό μπορούν να επιτραπούν μόνο αν η ανοσία στον πληθυσμό αγγίξει το 30% και αν η προμήθεια των εμβολίων συνεχιστεί χωρίς καθυστερήσεις. 

Η ανοσία αυτή εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί τον Ιούνιο, οπότε είναι πολύ πιθανό και φέτος να ψήσουμε τον οβελία στο μπαλκόνι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top