Πελώνη: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί παράταση του lockdown»

«Από το Πάσχα, θα μπορούμε να μιλάμε από άλλη βάση για την άρση των μέτρων»

Στην πορεία της πανδημίας, τα μέτρα ενίσχυσης που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων και το πρόγραμμα εμβολιασμών, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σε ερώτηση για πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσα στον Μάρτιο, είπε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα» σχετικά με το ενδεχόμενο νέας παράτασης του lockdown. 

Πελώνη για Κουφοντίνα: Ο ίδιος επέλεξε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί διαρκώς, βήμα-βήμα, τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών. Όσο πιο γρήγορα αποκλιμακωθούν κρούσματα και ΜΕΘ, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και την οικονομική δραστηριότητα» σημείωσε. 

Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση ελπίζει να μπορέσει να γίνει και το άνοιγμα των σχολείων και του λιανενμπορίου και πως «αναζητούνται έξυπνες λύσεις, όταν και εφόσον μπορέσουμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε σπάσει το φράγμα του 1 εκατ. εμβολιασμών και ότι η χώρα μας βρίσκεται στο ποσοστό του 0,36% στις χαμένες δόσεις. 

Ράπτη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown ως την Καθαρά Δευτέρα

Όπως είπε, σχεδιάζεται η διεύρυνση του μηχανισμού αναπλήρωσης με ένταξη νέων ομάδων πληθυσμού.

Από το Πάσχα και μετά, θα μπορούμε να μιλάμε από άλλη βάση ως προς την άρση των περιοριστικών μέτρων

Αναφορικά με την πληρότητα των ΜΕΘ, ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί στην Αττική και πως μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, είχαμε αύξηση κατά 26%. Πρόσθεσε, ότι τα κρεβάτια ανοίγουν ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες και πως η κυβέρνηση συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, σχετικά με τις διερευνητικές επαφές σημείωσε πως δεν έχουν «παγώσει» οι συνομιλίες και πως η Ελλάδα έχει προτείνει ημερομηνίες, όμως η τουρκική πλευρά προχωρά σε δηλώσεις και κινήσεις που είναι προκλητικές και δε συνάδουν με εποικοδομητικό πνεύμα διαλόγου. 

Κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο, σε αυτό το διάστημα, «η κυβερνητική πολιτική πέτυχε άλματα στην ψηφιακή ανάπτυξη, την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση. Κατάφερε - όπως τονίζει ο πρωθυπουργός - να μετατρέψει την κρίση σε επιταχυντή προόδου: Στην ψηφιοποίηση του κράτους υπέρ του πολίτη. Στον προσανατολισμό της παραγωγικής δραστηριότητας στα ζητούμενα της συγκυρίας. Στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας. Στη γόνιμη συστράτευση του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Ενισχύσαμε ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη στην οικονομία μας γεγονός που απεικονίζεται τόσο στα χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται το Δημόσιο, όσο και στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top