Ράπτη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown ως την Καθαρά Δευτέρα

Ελπίδες για έξοδο από το τελευταίο lockdown στις αρχές Μαΐου

Με τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν και την κούραση από το παρατεταμένο lockdown να είναι εμφανής στους πολίτες, διανύουμε μία ακόμη εβδομάδα παράτασης των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού έως τις 8 Μαρτίου. Την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει γνωστό αν θα υπάρξει εκ νέου παράταση, με τις φωνές να πληθαίνουν ότι είναι πιθανό να παραταθεί ως τις 16 Μαρτίου.

«Lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα» - Πιθανή η παράταση των μέτρων

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί εκ νέου το lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα, σημειώνοντας ότι «αυτό πρέπει να μας στενοχωρεί, αλλά μας αφορά όλους. Η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο και το κράτος να βρίσκεται παντού, είναι θέμα συλλογικής και ατομικής ευθύνης».

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη- φωτογραφία Eurokinissi

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η παράταση του lockdown θα κριθεί την ερχόμενη Παρασκευή. 

Φαίνεται ότι κι ο κόσμος έχει κουραστεί, πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε όμως ότι δεν την έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας. Αντιθέτως έχουμε ανοδική τάση και πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ανέφερε. Ακόμη, σημείωσε ότι έχουμε φτάσει πολύ κοντά στον εμβολιασμό ενός πολύ μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, μέχρι σήμερα έχουμε πάνω από 960.000 εμβολιασμούς.

«Τα νοσοκομεία μας έχουν αυτή τη στιγμή ασφυκτική πίεση. Έχουμε μπροστά μας μιας δύσκολη εβδομάδα. Χθες έγιναν περίπου 26.000 τεστ και είχαμε πολύ μεγάλο ποσοστό τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη, στην Αχαΐα και σε πολλές άλλες πόλεις. Η Αττική έχει 569 κρούσματα, που σημαίνει ότι το ΕΣΥ θα έχει αυξημένη ανάγκη σε κλίνες» είπε η υφυπουργός. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως θα προστεθούν 120 κλίνες (και ΜΕΘ) κλίνες παραχωρημένες από το στρατό στο ΝΙΜΤΣ για περιστατικά non COVID και θα υπάρξει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα εφόσον κι όταν χρειαστεί, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.  

Αν όλοι συστρατευθούμε, μπορούμε να ευελπιστούμε ότι θα βγούμε από το τελευταίο lockdown μέχρι αρχές Μαΐου

Τέλος, σχετικά με τις μεταλλάξεις του ιού, ανέφερε ότι ο μεταλλαγμένος ιός προσβάλλει ταχύτερα τους συμπολίτες μας, ειδικά σε ηλικίες κάτω των 50 ετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top