Άρση lockdown: Ποια ημερομηνία ανοίγει τελικά η αγορά   

Τι θα γίνει με τα σχολεία – Τα στοιχεία που έφεραν παράταση των μέτρων

Τι αναμένεται να αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι τις επόμενες μέρες για την άρση του lockdown, αλλά και τι είναι σε προτεραιότητα να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, αποκάλυψε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Κορωνοϊός: Χρονοδιάγραμμα ανά εποχή μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στις εντατικές δεν επιτρέπει τέλος της καραντίνας και το βέβαιο  είναι ότι Θα υπάρξει παράταση στο lockdown για ακόμα  μία βδομάδα, μετά την 8η Μαρτίου που υπολογιζόταν αρχικά η άρση του.     

Οπότε πάμε στις 16 Μαρτίου, μετά την Καθαρά Δευτέρα, οπότε αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο. 

Στον «αέρα»» παραμένουν ακόμα τα σχολεία, προτεραιότητα όμως έχουν Γυμνάσια και Λύκεια αυτή  τη φορά,  λόγω εξετάσεων, ενώ τα δημοτικά ενδέχεται να ανοίξουν αργότερα. 

Άνοιγμα σχολείων: Αυτή τη φορά θα ανοίξουν τα Λύκεια! 

ΑΝΤΕΞΑΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ

Ο λόγος πάντως που φαίνεται ότι πλην απροόπτου  θα ανοίξει η αγορά στις 16 Μαρτίου  είναι ότι τα μέτρα παρά το σημαντικό ακόμα αριθμό των κρουσμάτων φαίνεται να έχουν αποδώσει όσον αφορά τις μεταλλάξεις στις οποίες έχουμε αντέξει. 

ΟΙ 13 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ LOCKDOWN

Ανησυχία προκαλεί πάντως το γεγονός ότι τα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Έχουμε κάθε ημέρα τετραψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, με περίπου 20.000 νέα κρούσματα μέσα σε 13 μέρες, με μία αύξηση 10,6%. 

Κραυγή απόγνωσης από επαγγελματίες που είναι «στο περίμενε» για το άνοιγμα 

Ο αριθμός των κρουσμάτων σωρευτικά είναι:  

15/2: 172.824 (ημέρας 698)
20/2: 178.918 (ημέρας 1.424)
25/2: 186.469 (ημέρας: 1.784)
28/2: 191.100 (ημέρας: 1.269)

Αυτή η αύξηση στα κρούσματα οδήγησε σε πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι διασωληνώσεις μέσα σε 13 μέρες από 299 πήγαν στις 399, σε μία αύξηση 30,8 %

Κορωνοϊός: 1.176 νέα κρούσματα στη χώρα - Πάνω από 400 οι διασωληνωμένοι

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ 

Πού είμαστε από την αρχή της καραντίνας; Η περιπέτεια ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί από τον κορωνοϊό, ενώ  από εκεί και πέρα πέφτουν, με το lockdown να γίνεται πιο σκληρό. Για να φτάσουμε στις 14 Φεβρουαρίου όπου οι διασωληνωμένοι αυξάνονται ξανά μέχρι και το τέλος του μήνα. Όμως ο αριθμός των νεκρών έχει πέσει και διατηρείται χαμηλά. Εδώ φαίνεται ότι μαθαίνουμε σιγά σιγά τον ιο και τον αντιμετωπίζουμε και αυτές οι τελευταίες 13 μέρες μας οδηγούν σε παράταση του lockdown. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top