Κραυγή απόγνωσης από επαγγελματίες που είναι «στο περίμενε» για το άνοιγμα 

Η αύξηση κρουσμάτων Covid -19 και η μετάλλαξη παρατείνουν την αγωνία τους

Κραυγή απόγνωσης από επαγγελματίες διαφόρων κλάδων που εδώ και μήνες έχουν κατεβάσει τα ρολά στις επιχειρήσεις τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η αύξηση των νέων μολύνσεων και οι ενδείξεις για μεγαλύτερη διασπορά του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους, μειώνουν τις ελπίδες για το άνοιγμα περισσότερων κλάδων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.   

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από Κικίλια για λιανεμπόριο και σχολεία!  

Περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις είναι σε αναμονή για να ανοίξουν. Οι εργαζόμενοι  παρακολουθούν τις επιδημιολογικές εξελίξεις και ανησυχούν πως η αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες θα τους βάλει νέα εμπόδια. 

Την 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να μπει το κλειδί στην πόρτα, στα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Αυτό περιμένουν 4.000 πράκτορες και 20.000 εργαζόμενοι. «Το 80% έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία τις αποφάσεις των ειδικών» δηλώνει στο Star o Ιωάννης Παρασίδης, πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ. 

Τα τρία σενάρια για το τι θα ανοίξει τη Δευτέρα 

50.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ 

Η  Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται σε εγρήγορση για τη λήψη μέτρων, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Κλάδοι που περίμεναν, μην έχοντας και άλλη επιλογή, να ανοίξουν, είναι στο «περίμενε».  

 «Υπάρχουν 50.000 που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις να πάρουν το δίπλωμα. Υπάρχουν ραντεβού,  υπάρχει ιχνηλάτηση και δε βλέπουμε το λόγο που είμαστε κλειστοί» τονίζει ο Νίκος Γρέζελος, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών και αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Αντίστοιχη εικόνα και για τους ιδιοκτήτες κέντρων τατουάζ.    

Στην αναμονή και ο χειμερινός τουρισμός. Τα χιονοδρομικά κέντρα χιόνι έχουν... σκιέρ για σλάλομ δεν έχουν! «Μπορούμε να τηρήσουμε ευλαβικά  τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού» λένε οι επαγγελματίες του κλάδου,  που  βλέπουν τη σεζόν να χάνεται. 

Οι δικηγόροι ζητούν να ανοίξουν τα δικαστήρια. Το ίδιο και οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και καταστημάτων εστίασης.  Το σενάριο όμως απομακρύνεται ακόμη περισσότερο.  

Ο αριθμός των κρουσμάτων και κυρίως των διασωληνωμένων οδηγεί την κούρσα της άρσης ή όχι μέτρων, καθώς όλα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών. 

Τι θα ανοίξει τελικά και τι όχι τη Δευτέρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top