Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από Κικίλια για λιανεμπόριο και σχολεία!  

Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία – Αρχίζουν να πιέζονται πάλι οι ΜΕΘ     

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για το ενδεχόμενο επαναφοράς των περιοριστικών μέτρων στο λιανεμπόριο και την εκπαίδευση (να ξανακλείσουν τα Δημοτικά και τα καταστήματα και να μην ανοίξουν τελικά  τα Γυμνάσια - Λύκεια), αν επιβεβαιωθεί η αυξητική τάση στα κρούσματα και τις επόμενες ημέρες.           

Κορωνοϊός: Πάνω από 800 και σήμερα τα κρούσματα - 32 νεκροί σε 24 ώρες

«Κανείς δεν μπορεί να πει ακόμα ποια είναι η επιδημιολογική εικόνα από το λιανεμπόριο απάντησε αρχικά ο Υπουργός Υγείας σε σχετική ερώτηση και την επίπτωση από το άνοιγμα των καταστημάτων στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, ενόψει του ανοίγματος Γυμνασίων – Λυκείων. 

«O ιός επωάζεται σε 14 ημέρες άρα πρέπει να περιμένουμε 6 ημέρες ακόμα» διευκρίνισε,  αλλά πρόσθεσε με…  νόημα ότι «η Επιτροπή  θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία» για όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού βίου αλλά και για όσους «αγωνίζονται ως προς το ζην» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Τι θα ανοίξει τελικά και τι όχι τη Δευτέρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων 

 «Η εκπαίδευση όλων των βαθμίδων και ειδικά των δημοτικών σχολείων είναι υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση,  αλλά προέχει όμως η δημόσια υγεία» ανέφερε. 

Να σημειωθεί ότι χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας «προσαρμογής» των μέτρων αν χρειαστεί.    

  Μητσοτάκης: O κίνδυνος παραμονεύει, προσαρμογή των μέτρων αν χρειαστεί   

Ο κ. Κικίλιας προειδοποίησε επίσης κατά τη σημερινή ενημέρωση για αναστροφή της τάσης των τελευταίων εβδομάδων, καθώς σήμερα ήταν υψηλός ο ρυθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία (1.120 εισαγωγές) ενώ άρχισαν να πιέζονται πάλι οι ΜΕΘ, με το ποσοστό κάλυψης να έχει ανέλθει στο 48%.       
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top