Μητσοτάκης: O κίνδυνος παραμονεύει, προσαρμογή των μέτρων αν χρειαστεί   

Τι είπε στη διαδικτυακή κοπή πίτας της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ  

Μέσω διαδικτύου «έκοψε»  την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ, παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης: Ασκούμε πίεση στις εταιρείες για περισσότερα εμβόλια

Στην ψηφιακή εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 400 κομματικά στελέχη από όλη την Ελλάδα, ενώ το «ηλεκτρονικό» φλουρί, μάλιστα, που αντιστοιχούσε σε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, έπεσε στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καστελλορίζου.

Τι θα ανοίξει τελικά και τι όχι τη Δευτέρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Μητσοτάκης κοπή πίτας με ΔΗΜΤΟ ΝΔ στο διαδίκτυο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διαδικτυακή κοπή πίτας με τους προέδρους των ΔΗΜΤΟ της ΝΔ

«Υπό κανονικές συνθήκες θα βρισκόμασταν στα γραφεία μας ή σε κάποιον άλλο μεγάλο χώρο, σε μια μαζική συγκέντρωση, να κόβαμε την παραδοσιακή πίτα, να ανταλλάζαμε τις ευχές μας, να σας έσφιγγα το χέρι, να σας έλεγα από κοντά ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έχετε προσφέρει. Μόνο που αυτοί -όπως γνωρίζετε - δεν είναι κανονικοί καιροί και αναγκαζόμαστε και εμείς ως κόμμα να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις των καιρών» τόνισε κατά την έναρξη του χαιρετισμού του ο πρωθυπουργός. 

Μητσοτάκης: «Αρχές καλοκαιριού η μερική επιστροφή στην κανονικότητα»

Υπενθύμισε  επίσης ότι «συμπληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες πέντε χρόνια από τότε που εκλέχτηκα πρόεδρος της ΝΔ, μέσα από μία μαζική δημοκρατική ανοιχτή διαδικασία» και πρόσθεσε σχετικά με τις προκλήσεις της πανδημίας: 

«ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ»   

«Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις. Η χώρα αντικειμενικά καθ' όλη αυτή τη διάρκεια τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές χώρες. Γνωρίζουμε όμως -το είδαμε- τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ότι ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Γι' αυτό και το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε, θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο. Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε σχετικά με τη στήριξη των ευάλωτων: 

«Από την άλλη, σταθήκαμε κοντά στην κοινωνία και στους πιο ευάλωτους με ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης, είτε μιλάμε για στήριξη εισοδημάτων είτε μιλάμε για στήριξη επιχειρήσεων. Δεν διστάσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγικό ιστό την κοινωνία, τους πιο αδύναμους, τους ανέργους, αυτούς οι οποίοι είναι αποδεκτές του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Και για όσο χρόνο χρειάζεται, μέχρι που να παρέλθει οριστικά η υγειονομική κρίση, θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε πάντα, βάζοντας κριτήρια στήριξης αυτών που έχουν ουσιαστική ανάγκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μηχανισμός της επιστρεπτέας προκαταβολής που στήριξε ουσιαστικά επιχειρήσεις, οι οποίες είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται. Όπως ξέρετε, έχει ανοίξει τώρα ο πέμπτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής. Αλλά και εκεί θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας για αυτόν τον κύκλο, περίπου 1,5 δισεκατομμύριο, να στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη. Που έχουν ουσιαστική μείωση του τζίρου τους. Οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να τα πάνε καλά κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και είχαν αύξηση τζίρου, προφανώς, δεν χρήζουν της ίδιας υποστήριξης με αυτές, οι οποίες είτε είχαν σημαντική μείωση τζίρου είτε δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν καθόλου».

.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top