Μητσοτάκης: Ασκούμε πίεση στις εταιρείες για περισσότερα εμβόλια

Σακελλαροπούλου: Συγκηνιτική η προθυμία των ηλικιωμένων για το εμβόλιο

«Έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση στις εταιρείες να τιμήσουν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνάντησε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έως αύριο οι εμβολιασμοί θα έχουν φτάσει συνολικά τους 200.000.

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερους, πλην όμως είμαστε απολύτως εξαρτημένοι από τον αριθμό των εμβολίων που παίρνουμε στα πλαίσια των ευρωπαϊκών διαδικασιών αγορών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Εκτιμούμε ότι θα έχουμε και ένα ακόμα εμβόλιο το οποίο πιστεύω ότι θα εγκριθεί από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων και θα προστεθεί στη φαρέτρα των εμβολίων, αλλά ήταν και πάρα πολύ σωστή, ξέρετε, η στρατηγική μας να διαφυλάξουμε τη δεύτερη δόση, ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αυτοί που θα εμβολιαστούν θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση εντός των χρονικών ορίων για τα οποία τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Άλλες χώρες επέλεξαν μια διαφορετική στρατηγική και καθώς δεν έχουν αυτή τη στιγμή εμβόλια, γιατί υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις, αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα σε αυτή τη διαδικασία. Το εμβόλιο σύμφωνα με τους ειδικούς, προστατεύει όταν έχουν γίνει και οι δύο δόσεις. Δεν ξέρουμε την αποτελεσματικότητά του, όταν έχει γίνει μια μόνο δόση, γι΄ αυτό και επιμένουμε πάρα πολύ στο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα».

Την ανάγκη η χώρα να παραμείνει σε εγρήγορση επεσήμανε, από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ΠτΔ σημείωσε πως είναι «συγκινητική η προθυμία, με την οποία οι ηλικιωμένοι προσέρχονται να εμβολιαστούν».

«Ελπίζω ότι θα είναι προσωρινές οι δυσκολίες στην παράδοση των εμβολίων, ώστε να καταφέρουμε και εμείς, μαζί με όλη την Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες, να φτάσουμε στην ανοσία της κοινότητας. Όπως φαίνεται, είναι η μόνη μας άμυνα απέναντι στην πανδημία αυτή τη στιγμή», είπε.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top