Κορωνοϊός: Στην εντατική πεντάχρονο παιδί μετά από επιπλοκές του ιού

Εμφάνισε το υπερφλεγμονώδες σύνδρομο MIS-C

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένα πεντάχρονο παιδί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο εμφάνισε επιπλοκές αφού νόσησε από κορωνοϊό

Τα παιδιά έχουν διαφορετικά και πιο ασθενή αντισώματα στον Κορωνοϊό

Όπως μετέδωσε το Open το παιδί νοσεί από ένα σπάνιο υπερφλεγμονώδες σύνδρομο, το MIS-C, που εμφανίζεται στα παιδιά τέσσερις με έξι εβδομάδες μετά τη νόσησή τους από κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα πιο συχνά συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά

Eίχε νοσηλευτεί και τις προηγούμενες μέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείο, όμως το σπάνιο αυτό σύνδρομο του δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην καρδιά, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αποφασίσουν τη διακομιδή του στο «Ωνάσειο».

Παρ’ όλ’ αυτά, σήμερα επέστρεψε και πάλι στη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού, όπου παραμένει διασωληνωμένο. 

Νέα προειδοποίηση για το παιδικό σύνδρομο που συνδέεται με τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τους γιατρούς, πρόκειται για την πρώτη περίπτωση του συγκεκριμένου συνδρόμου που εμφανίζεται ως επιπλοκή του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Τι είναι το πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C)

Τα παιδιά με σχετιζόμενο με την COVID-19 πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C) συνήθως εμφανίζουν shock, καρδιακές αρρυθμίες, περικαρδιακή συλλογή και διάταση/ανεύρυσμα των στεφανιαίων αρτηριών. 

Η κλινική εικόνα συχνά προσομοιάζει με αυτήν της νόσου Kawasaki, άλλοτε όμως παρουσιάζεται με βαριά συμπτωματολογία, με χαρακτηριστικό τον πυρετό διάρκειας άνω των 3-5 ημερών και με τη συμμετοχή διαφόρων συστημάτων (γαστρεντερικό, κυκλοφορικό, δέρμα, αίμα, σπανιότερα αναπνευστικό). 

Η νόσος εκδηλώνεται κατά κανόνα τέσσερις εβδομάδες μετά την COVID-19. 

Σε σύγκριση με τους ενήλικες, ο θάνατος σε παιδιά με πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο είναι ασυνήθιστος παρά τους σημαντικά αυξημένους δείκτες φλεγμονής και τη συμμετοχή πολλών συστημάτων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top