Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα πιο συχνά συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Εμετός, διάρροια και στομαχόπονος είναι τρία από τα βασικά συμπτώματα που παρουσιάζουν παιδιά με κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Κορωνοϊός: Έτσι έγινε η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία της Ευρώπης

Καμπανάκι χτυπάει για τους γονείς λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία. Πώς, όμως, θα προφυλαχθούν τα παιδιά από τον κορωνοϊό και αν νοσήσουν ποια ειναι τα ύποπτα συμπτώματα; 

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων στο Μπέλφαστ, σε τυχαίο δείγμα 992 παιδιών βρέθηκαν μόλις 68 θετικά στον ιό και από αυτά τα 34, δηλαδή το 50%, παρουσίασαν κάποιου είδους σύμπτωμα. Στα 21 παιδιά τα συμπτώματα ήταν βήχας, πυρετός, έλλειψη γεύσης και όσφρησης, ενώ στα υπόλοιπα 13 παρουσιάστηκαν ναυτία, διάρροια και πόνος στο στομάχι. 

Σχολεία: Τα 16 μέτρα που θα ισχύουν – Πότε δε μετράνε οι απουσίες

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την αρχή της πανδημίας μέχρι την 3η Σεπτέμβριου στην Ελλάδα εντοπίστηκαν 654 παιδιά μέχρι 17 ετών με κορωνοϊό, δηλαδή το 6,3% του συνόλου των κρουσμάτων, ενώ δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος παιδιού. 

Ωστόσο, επειδή τα παιδιά μπορεί να μεταφέρουν τον ιό από το σχολείο στο σπίτι, οι γονείς πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

Όπως επεσήμανε η παιδίατρος κ. Λαβασίδου, «Εμπύρετα παιδιά, αλλά και χωρίς πυρετό, με οποιοδήποτε σύμπτωμα βήχα, άλγος, ναυτία ή διάρροια πρέπει να απομονώνονται, να μην πάνε σχολείο και να παρακολουθούνται σπίτι, ενώ αν χειροτερέψουν τα συμπτώματα πρέπει να πάνε σε γιατρό ή και νοσοκομείο».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top