Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα - Κλειστοί δύο σταθμοί του μετρό

Συνεχίζει για 48η μέρα την απεργία πείνας

συγκεντρώσεις για Κουφοντίνα

Δύο συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Η μία θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στα Προπύλαια και η άλλη στις 18:30 στο Σύνταγμα.

Ενταση και προσαγωγές σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Με εντολή της Αστυνομίας, θα κλείσουν στις 16:30 οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας που έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες, κάνει απεργία πείνας για 48η ημέρα, ζητώντας να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού που βρίσκεται σήμερα.  

Χθες, Τρίτη, με διάταξη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, μετά από αίτημα των γιατρών του νοσοκομείου Λαμίας, διατάσσεται η χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Δ. Κουφοντίνας: Παρέμβαση εισαγγελέα έπειτα από αίτημα των αρχών

Νωρίτερα υπήρξε έγγραφο των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας αλλά και «το από 22-2-2021 έγγραφο του Χρήστου Γεωργιάδη, επιμελητή Α' Μ.Ε.Θ. Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αναφορικά με τον άμεσο κίνδυνο ζωής, άλλως σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του κρατουμένου απεργού πείνας Δημητρίου Κουφοντίνα», όπως αναφέρει η εισαγγελική διάταξη.

Με βάση αυτά περιγράφεται από την εισαγγελία, «ότι ο Δημήτριος Κουφοντίνας, κρατούμενος του καταστήματος κράτησης Δομοκού, από 8-1-2021 κατήλθε σε απεργία πείνας, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και ήδη από τις απογευματινές ώρες της 22-2-2021 δηλώνει και απεργός δίψας, αρνούμενος τη χορήγηση υγρών και λοιπής φαρμακευτικής αγωγής».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top