Μπλακ άουτ: Ανοχύρωτο το Αρχαιολογικό Μουσείο – Έσπευσαν 100 αστυνομικοί

Κατέρρευσε το σύστημα συναγερμού λόγω της διακοπής ρεύματος

Το χθεσινό μπλακ άουτ στην Αττική, λόγω της έκρηξης στο ΚΥΤ «Κουμουνδούρου» στον Ασπρόπυργο, σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Πολιτισμού, καθώς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έμεινε χωρίς σύστημα συναγερμού. 

Το Μουσείο έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετή ώρα κι έτσι η ίδια η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έσπευσε εκεί για να συντονίσει την επίλυση του προβλήματος. 

Μπλακ άουτ στην Αττική: Από βραχυκύκλωμα η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Όπως είπε η ίδια στο Mega, το ανθρώπινο δυναμικό του μουσείου και οι φύλακες ήταν εκεί, όμως «δημιουργήθηκε ένα θέμα μη λειτουργίας των ηλεκτρολογικών συστημάτων του μουσείου».

Η ίδια ειδοποίησε και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Π. Οικονόμου για να τον πληροφορήσει για το γεγονός, κι εκείνος έδωσε εντολή, ώστε να πάνε στο Αρχαιολογικό Μουσείο 100 αστυνομικοί, οι οποίοι δημιούργησαν έναν κλοιό ασφαλείας.

Διακοπή ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο μετά από φωτιά στον Ασπρόπυργο

«Όταν ένα μείζον μουσείο, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας, το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο στο επίπεδο των συλλογών του, έστω και για ελάχιστο χρόνο μένει με πλημμελή φύλαξη, είναι το στοιχειώδες καθήκον μας, και αυτό έπραξε και ο υφυπουργός, ο κ. Οικονόμου, και η αστυνομία. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έκαναν κλοιό γύρω από το μουσείο», είπε η υπουργός.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα, οπότε κι αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top