Μπλακ άουτ στην Αττική: Από βραχυκύκλωμα η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Αποκαταστάθηκε τα ξημερώματα η ηλεκτροδότηση

Μπλακ άουτ σημειώθηκε χθες το βράδυ σε πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης «Κουμουνδούρου» του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο. 

έκρηξη Ασπρόπυργος

Η έκρηξη έγινε στις 23:00 το βράδυ, με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι το κέντρο της Αθήνας, Δυτικά και Νότια προάστια όσο και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, όπως περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας. 

φωτιά στο ΚΥΤ Ασπρόπυργου

Διακοπή ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο μετά από φωτιά στον Ασπρόπυργο

Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα έμειναν οι περιοχές: Πειραιάς, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Πετράλωνα, Παγκράτι, Νέα Σμύρνη, Άλιμος, Μπραχάμι, Ηλιούπολη, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια, Ταύρος, Καλλιθέα, κ.α.

Πολλές περιοχές της Αττικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι

Η διακοπή διήρκησε περίπου 40 λεπτά στην Αττική και 55 λεπτά στην Ανατολική Πελοπόννησο. Μάλιστα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε κατά τις 03:00 τα ξημερώματα, μετά από αγώνα δρόμου που έδωσαν τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και πυροσβεστικές δυνάμεις που έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά. 

Τεράστιες φλόγες στο ΚΥΤ Στον Ασπρόπυργο

Μπλακ άουτ στην Αθήνα: Από τι προκλήθηκε η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η έκρηξη προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του ΚΥΤ «Κουμουνδούρου», με αποτέλεσμα να προκληθεί η μεγάλη πυρκαγιά και να τεθεί εκτός λειτουργίας. 

Τεράστιες φλόγες στο ΚΥΤ του Ασπρόπυργου

Στο σημείο έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης.

Σκρέκας Μανουσάκης

Οι κ.κ. Μανουσάκης και Σκρέκας

Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, όμως οι ζημιές στο ΚΥΤ είναι πολύ μεγάλες. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top