Μπλακ άουτ στην Αθήνα: Από τι προκλήθηκε η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Η ανακοίνωση της ΑΔΜΗΕ

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν μεγάλο μέρος της Αθήνας και περιοχές της Αττικής αλλά και της Πελοποννήσου το βράδυ της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ της ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.

Διακοπή ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο μετά από φωτιά στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με την ΑΔΜΗΕ, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας. Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, η Αστυνομία αλλά και το ΕΚΑΒ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από τη φωτιά.

Φωτιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο / INTIME

Στον Ασπρόπυργο μετέβησαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ. Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΜΗΕ για το συμβάν

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ., στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Φωτιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο / INTIME

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top