Παγώνη: «Δε χρειάζονται νέα μέτρα - Όχι στην απαγόρευση στις 6 στην Αττική»

Τι είπε για εμβόλια και την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Τετραψήφιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, ωστόσο η κατάσταση δείχνει σταθεροποιημένη, όπως είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, η οποία επέμεινε στην εφαρμογή των υπαρχόντων μέτρων.

Κορωνοϊός: Ημέρα αποφάσεων – Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00;

«Τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Το να ανακοινώνουμε κάθε δυο μέρες μέτρα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τα εφαρμόζουμε» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega.

Η κ. Παγώνη δεν είναι σύμφωνη με το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα στην Αθήνα. «Το να κλείσεις από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα» ανέφερε, σημειώνοντας ότι το ζητούμενο είναι η τήρηση των μέτρων και η ατομική ευθύνη που φέρουν οι πολίτες, η οποία θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο και όλοι να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης. Ακόμη, ανέφερε ότι στην περίπτωση της απαγόρευσης στις 6 στην Αττική, θα προκαλούσε μεγαλύτερο συνωστισμό συγκεκριμένες ώρες.

«Η λύση είναι τα εμβόλια»

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών υπαλλήλων, η κ. Παγώνη τόνισε ότι περίπου το 80% των νοσοκομειακών γιατρών έχουν ήδη εμβολιαστεί. 
Αναφερόμενη στην πληρότητα στις ΜΕΘ, η κ.Παγώνη είπε πως στην Αττική είναι στο 65% και στην Περιφέρεια στο 57%.

«Κοκκινίζει» η Θεσσαλονίκη

Μετά την Αττική που είναι στο «κόκκινο», φαίνεται πως οι ειδικοί πρότειναν να μπει στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη και η Αχαϊα που παρουσιάζουν άνοδο στα κρούσματα.

Lockdown: «Κόκκινες» Θεσσαλονίκη και Αχαΐα μετά την αύξηση κρουσμάτων

Το ιικό φορτίο χρειάζεται χρόνο για να αποκλιμακωθεί σύμφωνα με την κ. Παγώνη, ενώ η εικόνα της Θεσσαλονίκης δε δικαιολογεί νέα μέτρα επισήμανε ο Στέργιος Λογοθετίδης, καθηγητής Νανοτεχνολογίας και διευθυντής εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ.

Ο κ. Λογοθετίδης πρότεινε «κόφτη» στα SMS που μπορούν να σταλούν έτσι ώστε να περιορίζεται κατά κάποιον τρόπο η κίνηση των πολιτών, ενώ τόνισε ότι τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να εφαρμόζονται κατά γράμμα.

Την αναγκαιότητα της ατομικής ευθύνης τόνισαν και οι δύο ειδικοί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top