Εννιάχρονος με κορωνοϊό σε ΜΕΘ: «Δεν έχει διασωληνωθεί το παιδί μου»

Εξετάζεται αν το παιδί έχει τη βρετανική μετάλλαξη

Στη ΜΕΘ με κορωνοϊό νοσηλεύεται ένα αγοράκι εννέα ετών στο Νοσοκομείο του Ρίου. Το παιδί κόλλησε από τη μητέρα του που είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Πάτρα: Στη ΜΕΘ με κορωνοϊό ένα εννιάχρονο παιδί - Νοσηλεύτρια η μητέρα του

Ο μικρός έχει βαριά πνευμονία και οι γιατροί τον παρακολουθούν συνεχώς, έτσι ώστε αν χρειαστεί να διασωληνωθεί. Ο πατέρας του, μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα, ανέφερε ότι τo παιδί δεν είναι διασωληνωμένο και μιλάει κανονικά. «Μιλήσαμε με βιντεοκλήση. Μας καθησυχάζουν (οι γιατροί) και βλέπουμε» είπε.

Πατέρας 9χρονου: «Ο πυρετός ήταν επίμονος»

Το μεσημέρι της Δευτέρας πήρε τον μικρό και τον πήγε στο Νοσοκομείο του Ρίου καθώς ο πυρετός δεν έπεφτε και το αγοράκι ένιωθε ζαλισμένο.

Μετάλλαξη κορωνοϊού: 31 νέα κρούσματα - Εντοπίστηκαν όλα στην Αττική

«Το έχω ξαναπάει το παιδί το Σάββατο στο νοσοκομείο, του έκαναν κάποιες εξετάσεις, δεν έκατσε μέσα το παιδί και μας είπαν να το παρακολουθούμε από το σπίτι και θα δούμε. Ο πυρετός ήταν επίμονος από την Πέμπτη. Ακούγεται για κάποια μετάλλαξη αλλά δε μας έχουν πει σίγουρα ότι είναι κάποια μετάλλαξη» ξεκαθάρισε. 

Εξετάζεται αν το παιδί έχει τη βρετανική μετάλλαξη

Οι γιατροί εξετάζουν αν ο εννιάχρονος έχει προσβληθεί από το βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, το παιδί πάσχει από σοβαρή πνευμονία, οξυγοναιμία λογω Covid. «Θέλουμε δυο 24ωρα για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση» σημείωσε.

Η μητέρα σύμφωνα με πληροφορίες κόλλησε μέσα στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, όπου εργάζεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει εμβολιαστεί για τον Covid-19.

«Eγώ δεν είχα εμβολιαστεί. Δεν είχα προλάβει. Δεν είχα μπει στη λίστα για να εμβολιαστώ. Είπα θα το κάνω αργότερα» είπε στο Star η μητέρα του εννιάχρονου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top