Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα - Πού θα πέσει κάτω από το 0 η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Τσουχτερό κρύο επικρατεί από χθες, Τετάρτη, σε ολόκληρη τη χώρα. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα, με τη θερμοκρασία να κάνει «βουτιά» κυρίως το πρωί και το βράδυ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τοπικές βροχές ακόμα και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες στη Θράκη, με πιθανότητα χιονόπτωσης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία και Θράκη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες αυξημένες στα ανατολικά με ασθενείς χιονοπτώσεις στη Θράκη. Το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση από το μεσημέρι, ενώ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -09 (μείον 6) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος

Στο Ιόνιο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος

Στην Εύβοια και τις Σποράδες θα υπάρξουν νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις που από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες και Κρήτη

Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά κυρίως της Κρήτης χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τις πρωινές ώρες 6 τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Στα βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στα νότια νεφώσεις με βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάμος

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Σάμου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top