Σύψας για σχολεία: «Ίσως να μην ανοίξουν στην Αττική γυμνάσια και λύκεια»

Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αύριο

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Αττική. Σήμερα, η περιφέρεια κατέγραψε 409 από τα 858 νέα κρούσματα. Με βάσει αυτά τα δεδομένα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεδριάζει εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής, Νικόλαος Σύψας.

Τα τρία σενάρια για το τι θα ανοίξει τη Δευτέρα 

Ο κ. Σύψας, μιλώντας στον Σκάι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων έκτακτων μέτρων στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως την αναστολή λειτουργίας γυμνασίων και λυκείων.

«Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω, αν θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια, τουλάχιστον Αττική. Αλλά, αν η Αττική μπει στο κόκκινο, δε θα ανοίξουν όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας» 

Σαρηγιάννης στο star.gr: Τι μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο lockdown

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στην αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας Rt που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. «Από την Παρασκευή είναι ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Είναι συνεχής η αύξηση και το λεγόμενο RT είναι 0,98 με το όριο συναγερμού να είναι το 1», είπε χαρακτηριστικά.

Κρούσματα σήμερα: «Βράζει» η Αττική - Πού εντοπίζονται τα περισσότερα

Πιθανές αλλαγές και στη λειτουργία των καταστημάτων 

Όπως επεσήμανε ο κ. Σύψας, σε περίπτωση που περιοχές της Αττικής μπουν στο «κόκκινο», εκτός από τις αλλαγές στα σχολεία, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές και στο λιανεμπόριο, με την εφαρμογή του click away στις αγορές.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων - Τι λένε οι ειδικοί στο Star

Καταλήγοντας, ο καθηγητής συμπλήρωσε: «Όσο κατεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού. Δυστυχώς. Παντού στην Ελλάδα είναι η εκτίμησή μου, ότι υπάρχει η μετάλλαξη του ιού. Ελπίζουμε τα εμβόλια που έρχονται να το πιάνουν… Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Αττική εμπνέει μεγίστη ανησυχία… Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top