Κακοκαιρία: Πλημμύρες στον Έβρο - Μαθητές απεγκλωβίστηκαν με μπουλντόζα

Ανεβαίνει η στάθμη του Άρδα - Εκκενώνονται οικισμοί στη Ροδόπη

Η κακοκαιρία «σαρώνει» τη βόρεια Ελλάδα από το πρωί της Τρίτης με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί προβλήματα σε πολλές περιοχές και να έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι. 

Κακοκαιρία: Έρχονται χιόνια ακόμα και στην Αττική

Στον Έβρο χωράφια και δρόμοι μοιάζουν με λίμνες. Η κυκλοφορία στον δρόμο Φερών - Αλεξανδρούπολης στο ύψος του αεροδρομίου αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα μετά την απομάκρυνση των υδάτων.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, αποκλεισμένοι βρίσκονται δάσκαλοι και καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη που διδάσκουν σε χωριά του Έβρου, καθώς δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους και θα παραμείνουν σήμερα στο χωριό Τυχερό και τις Φέρες.

Η ίδια πηγή δημοσίευσε μια φωτογραφία με τους μαθητές από το σχολείου του Απαλού να μεταφέρονται με μπουλντόζα του δήμου Αλεξανδρούπολης, επειδή το σχολείο τους πλημμύρισε.

Προβλήματα εντοπίζονται και στις μετακινήσεις των λεωφορείων από Αλεξανδρούπολη προς Ορεστιάδα, με τους επιβάτες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πρακτορείο Φερών, μη γνωρίζοντας τι ώρα θα αναχωρήσουν.

Ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών Άρδα και Έβρου

Η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα και στη γειτονική Βουλγαρία με αποτέλεσμα να σπάσουν φράγματα. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών Άρδα και Ερυθροπόταμου, ωστόσο έως τώρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΟΠΠ και αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, έκανε λόγο για ελεγχόμενη στάθμη των νερών στα μεγάλα ποτάμια του Έβρου, του Τούνζα και του Άρδα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και βροχές

«Παρακολουθούμε τα μεγάλα ποτάμια και προς το παρόν η στάθμη τους φαίνεται ελεγχόμενη. Ενδεχομένως στις επόμενες ώρες να έχουμε μεγαλύτερες ροές, λόγω του χρόνου που απαιτείται για να φτάσουν τα νερά από τη Βουλγαρία, όπου επίσης υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, στη χώρα μας» τόνισε.

Κλειστά τα σχολεία αύριο στον δήμο Σουλιού

Ο δήμος Σουλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων για αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, ενώ η Περιφέρεια συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν τη διέλευση από γέφυρες στους ποταμούς Άρδα, Έβρο και Ερυθροπόταμο.

Τεράστια προβλήματα σε Ροδόπη, Σέρρες και Ήπειρο

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι οικισμοί της ανατολικής Ροδόπης από την έντονη βροχόπτωση που πλήττει την περιοχή από το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το fonirodopis.gr, το χωριό Λύκειο του Δήμου Αρριανών πλημμύρισε, η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μέστης - Σαπών έχει διακοπεί λόγω υπερχείλισης υδάτων, πλημμύρες παρατηρούνται σε Αμάραντα, Φιλύρα και άλλους οικισμούς, ενώ στο χωριό Λοφάριο του Δήμου Μαρώνειας - Σαπών εκκενώθηκαν σπίτια που πλημμύρισαν.

Στις Σέρρες σημειώθηκαν προβλήματα κυρίως στον δήμο Εμμανουήλ Παππά που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και στον δήμο Βισαλτίας. Πλημμυρισμένες είναι και μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, θερμοκήπια και γεωργικές επιχειρήσεις.

Οι βροχοπτώσεις έπληξαν και το επαρχιακό δίκτυο των Ιωαννίνων και της Άρτας στην Ήπειρο. Πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται στον παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Κατσικά, ενώ πλημμύρισε και το κέντρο των Πραμάντων στα Τζουμέρκα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top