Ρεβεγιόν… σπίτι: Μπλόκα και έλεγχοι παντού για να αποτραπούν τα πάρτι

Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το σχέδιο της αστυνομίας, ώστε να αποτραπούν τα σχέδια για πάρτι και πολυπληθείς συναθροίσεις στα σπίτια λίγο πριν την έλευση του νέου χρόνου. 

Όπως συνέβη και τα Χριστούγεννα, έτσι και σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους θα είναι έντονη για την τήρηση των μέτρων. Αστυνομικοί θα στήσουν μπλόκα σε διόδια, εισόδους και εξόδους πόλεων, στα ΚΤΕΛ και σε κόμβους οδικών δικτύων και θα πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους. 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Με μπλόκα και μεγάφωνα οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ

Τον καινούργιο χρόνο μπορούμε να τον υποδεχθούμε στον ίδιο χώρο μέχρι εννέα άτομα, ενώ θα πρέπει να στείλουμε SMS στο 13033 με κωδικό 6, τόσο όταν πάμε στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, όσο και όταν φύγουμε από αυτό. 

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ούτε σήμερα θα πουν τα κάλαντα τα παιδιά για να αποτραπεί ο συνωστισμός. 

Μέχρι τις 22:00 το βράδυ θα πρέπει όσοι κάνουν ρεβεγιόν εκτός σπιτιού να επιστρέψουν στη… βάση τους, αλλιώς κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ωράριο καταστημάτων και κωδικοί μετακίνησης

Χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Θ. Χρονόπουλος, δεν απέκλεισε να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ για να γίνουν καθολικοί έλεγχοι.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις 22:00 το βράδυ και μέχρι τις 05:00 επιτρέπεται η μετακίνηση για θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας. 

Αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται επίσης σε κεντρικούς οδικούς άξονες, σε υπαίθριους χώρους, πλατείες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πάνω από 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους για τη διεξαγωγή των ελέγχων, ενώ μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να μπει σε κάποιο σπίτι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αν υπάρξουν καταγγελίες για πάρτι σε σπίτια. 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Μέχρι τι ώρα θα κινούνται μετρό, λεωφορεία και τραμ

Οι τελευταίες αγορές του χρόνου θα συνεχίσουν να γίνονται με τη μέθοδο του click away έως τις 20:00 το βράδυ, ενώ οι πιστοί θα μπορούν να βρεθούν στις εκκλησίες υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και 50 ατόμων για τους μητροπολιτικούς ναούς.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Μετακινήσεις εκτός νομού

Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση της μετακίνησης από νομό σε νομό, όμως ισχύουν έξι εξαιρέσεις. 

Πρωτοχρονιά: Σκληρά μέτρα για το ρεβεγιόν με SMS και κλειστούς δρόμους

Οι εξαιρέσεις αυτές είναι οι εξής:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας -Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) -Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους -Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή)
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top