Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Με μπλόκα και μεγάφωνα οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ

5.000 αστυνομικοί αναλαμβάνουν δράση στο Σύνταγμα και σε κεντρικές πλατείες

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα της αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να αποτρέψει την αύξηση των κρουσμάτων ενόψει της αλλαγής του χρόνου.  

Για την αστυνομία, η αυριανή παραμονή θεωρείται πολύ πιο κρίσιμη από τα Χριστούγεννα, διότι ο κόσμος είναι πιο χαλαρός λόγω της αλλαγής του χρόνου. Όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται στον δρόμο καθώς θα ισχύει η αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ωράριο καταστημάτων και κωδικοί μετακίνησης

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας, όπου παραδοσιακά συγκεντρώνεται  όλες τις χρονιές πολύς κόσμος για να γιορτάσει την πρωτοχρονιά.  Αστυνομικοί θα στηθούν σε συγκεκριμένα σημεία γύρω από το Σύνταγμα για να αποκλειστεί τελείως η διέλευση πεζών και αυτοκινήτων, και ιδιαίτερα στις οδούς Πανεπιστήμιου, Σταδίου, Αμαλίας Βασιλίσσης Σοφίας κ.α. Συνεχείς έλεγχοι θα γίνονται σε κεντρικές οδούς και παράδρομους, ενώ περιπολικά με μεγάφωνα θα  ενημερώνουν τον κόσμο ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία.  

Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί αναλαμβάνουν δράση όχι μόνο στο Σύνταγμα αλλά και σε όλες τις μεγάλες πλατείες των Δήμων, ενώ δέκα χιλιάδες αστυνομικοί θα είναι σε όλη την επικράτεια. Στο σχεδιασμό της αστυνομίας υπάρχει πρόβλεψη για κλείσιμο, εάν χρειαστεί, κεντρικών σταθμών του μετρό, ενώ drones και ελικόπτερα θα εποπτεύον το χώρο για να επεμβαίνουν όπου χρειάζεται με επιπλέον μπλόκα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελ΄τιο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top