Πρωτοχρονιά: Σκληρά μέτρα για το ρεβεγιόν με SMS και κλειστούς δρόμους

Ακόμα πιο αυστηροί έλεγχοι από την αστυνομία

Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι πολίτες θα είναι πιο απερίσκεπτοι, ετοιμάζοντας πάρτι και πολυπληθή ρεβεγιόν για την υποδοχή της νέας χρονιάς. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος ξεκαθάρισε πως τα μέτρα θα είναι ακόμα πιο αυστηρά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

Το 2021 θα μας βρει στο σπίτι - Τα μέτρα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Όπως είπε θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους μετά τις 22:00 το βράδυ, αλλά και κατά την αλλαγή του χρόνου. 

Οι πολίτες που θα κάνουν ρεβεγιόν εκτός του σπιτιού τους θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με κωδικό 6 και για την επιστροφή τους. 

Δρακόντεια τα μέτρα για την παραμονή Πρωτοχρονιάς- Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ

«Ενδεχομένως να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου», ανέφερε και υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης είναι συγκεκριμένοι από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι θα γίνονται επίσης σε κεντρικούς άξονες, υπαίθριους χώρους και πλατείες, όπως επίσης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Ο κ. Χρονόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η αστυνομία να κληθεί και να μπει σε σπίτια, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αν παρατηρηθούν πολυπληθείς συγκεντρώσεις. Επεσήμανε μάλιστα πως τα Χριστούγεννα έγιναν πάνω από δέκα συλλήψεις, μετά από καταγγελίες για πάρτι σε σπίτια. 

Ψάχνουν catering και djs για prive party την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Επειδή μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι ετοιμάζονται «κορωνο-πάρτι» όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή. 

Στη διάθεσή τους θα είναι ακόμα και drones, ενώ προειδοποιούνται οι πολίτες να μην οργανώσουν πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε σπίτια γιατί οι συνέπειες θα είναι μεγάλες. 

Κρήτη: Κορωνοπάρτι φίλων με χαρτάκι, ποτά και τσιλιαδόρο- Βαριά τα πρόστιμα

Υπενθυμίζεται ότι, όπως τα Χριστούγεννα, έτσι και την Πρωτοχρονιά, στο εορταστικό τραπέζι μπορούν να καθίσουν έως εννέα άτομα. 

Σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων το πρόστιμο είναι 300 ευρώ για κάθε καλεσμένο και 3.000 για τον διοργανωτή της γιορτής. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top