Lockdown: Φρένο στα σενάρια για άνοιγμα των σχολείων – Δευτέρα οι αποφάσεις

Τι φοβούνται τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Για τη νέα χρονιά μετατέθηκαν οι αποφάσεις για την τελική ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων, καθώς χθες τα μέλη της επιτροπής ειδικών δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια ασφαλή εισήγηση. 

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Α. Εξαδάκτυλος στον ΑΝΤ1, ακόμα δεν έχουν αποτυπωθεί στα επιδημιολογικά στοιχεία οι συνέπειες από την δραστηριότητα των Χριστουγέννων, ώστε να μπορούν να πάρουν μια απόφαση. 

Άνοιγμα σχολείων: Δεν κατέληξαν σε απόφαση - Τη Δευτέρα νέα συνεδρίαση

Αυτό που θέλουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο οι επιστήμονες είναι να ανοίξουν τα σχολεία και μετά από δέκα μέρες να χρειαστεί να κλείσουν και πάλι, λόγω ενδεχόμενης νέας επιδημιολογική έκρηξης ως συνέπεια των εορτών. 

Έτσι η επιτροπή αποφάσισε να συνεδριάσει και πάλι στις 4 Ιανουαρίου, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι και τότε θα καταλήξει σε κάποια εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων. 

Στέλιος Πέτσας: Προτεραιότητά μας να ανοίξουν τα σχολεία

Σε αυτό που φαίνεται να συμφωνούν, όπως αποκάλυψε και ο κ. Εξαδάκτυλος, είναι στη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολικών δομών. Έτσι αναμένεται πως πρώτα θα επαναλειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και μετά από κάποιες μέρες θα επιστρέψουν στις φυσικές τους τάξεις και οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων. 

Όσον αφορά στην ημερομηνία επιστροφής στις σχολικές μονάδες, αυτό παραμένει άγνωστο. Το σενάριο για άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου επανεξετάζεται, καθώς κάποια από τα μέλη της επιτροπής κρίνουν ότι είναι ίσως νωρίς και θα πρέπει να περιμένουμε ώστε να καταγραφούν οι συνέπειες των διακοπών στα κρούσματα. 

Γώγος: «Αυτήν την εβδομάδα η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων»

Πιθανόν οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση της αναστολής λειτουργίας τους έως τις 18 Ιανουαρίου. 

Η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής αναγνωρίζει πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν σύντομα, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες στην ψυχολογία των παιδιών, στην εκπαιδευτική λειτουργία, αλλά και στη γενικότερη οικονομική δραστηριότητα, μιας και αρκετοί γονείς αναγκάστηκαν να πάρουν άδειες ειδικού σκοπού, όσο τα σχολεία είναι κλειστά. 

Σχολεία: Στόχος να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου – Aλλαγές στις Πανελλαδικές

Επιμένουν ωστόσο ότι αυτό πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια, ειδικά αυτήν την περίοδο του Ιανουαρίου, που θεωρείται ένας επικίνδυνος μήνας, μιας και πάντα είχαμε έξαρση διάφορων ιώσεων. 

Υπομονή λοιπόν μέχρι την επόμενη Δευτέρα και αρκετή προσοχή και υπευθυνότητα τις επόμενες, κρίσιμες μέρες, ώστε να μην υπάρξει νέα έκρηξη κρουσμάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top