Στέλιος Πέτσας: Προτεραιότητά μας να ανοίξουν τα σχολεία

Μέσα στην εβδομάδα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις

Δείτε στο video τι είπε ο Στέλιος Πέτσας στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων

Το άνοιγμα των σχολείων είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι θα εξεταστεί ο τρόπος που θα γίνει το άνοιγμά τους, πάντα σε συνεννόηση της Υπουργού Παιδείας με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους.

Πέτσας: Πιθανόν να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Να σημειωθεί ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει», ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως στις 8 Ιανουαρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων το νέο έτος.

Τόνισε ακόμα, ότι εάν ληφθεί η απόφαση για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά σχολεία.

Να σημειωθεί πως αν η πτωτική πορεία του κορωνοϊού συνεχιστεί, τα σχολεία δε θα είναι τα μόνα που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα, αλλά κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας.

Δημοτικά σχολεία: Πάνε για άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου

Σχολεία: Mέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για το ανοιγμά τους

Στο ίδιο μήκος κύματος και Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος δήλωσε σήμερα πως μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων.

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, εξήγησε ότι θα είναι θετικό να μπορέσουν οι επιστήμονες να δώσουν το πράσινο φως για να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. 

Γώγος: «Αυτήν την εβδομάδα η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων»

«Υπάρχει αυτό το κενό μεταξύ 7-10 ημερών για να δούμε τα αποτελέσματα μιας κατάστασης επιδημιολογικά. Αυτό περιμένουμε. Αν μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 του μηνός αυτό θα είναι θετικό. Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή», είπε ο κ. Γώγος.

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κος Γώγος σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και πως οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η πανδημία τις επόμενες δύο εβδομάδες. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και πως οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η πανδημία τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σχολεία: Στόχος να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου – Aλλαγές στις Πανελλαδικές

Τέλος, ο κύριος Γώγος άφησε  ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί το αυστηρό lockdown που εφαρμόζεται στη Δυτική Αττική. 

«Στη δυτική Αττική είχαμε αυξημένο αριθμό σε σχέση και με τον πληθυσμό. Τώρα σιγά σιγά τα πράγματα βελτιώνονται. Δεν θέλαμε να έχουμε τόσο σκληρά μέτρα, αλλά νομίζω ότι πήγε καλά. Βεβαίως υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσουν τα μέτρα, αυτή τη βδομάδα θα δούμε τα δεδομένα», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top