Σχολεία: Στόχος να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου – Aλλαγές στις Πανελλαδικές

Πρόθεση να εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής από το καλοκαίρι

Μπορεί τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης να σταματούν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται σε επιστροφή των παιδιών στις σχολικές αίθουσες όσο πιο σύντομα γίνεται, αν είναι δυνατόν ακόμα και στις 8 Ιανουαρίου.

«Προγραμματισμός και επιθυμία μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου» δήλωσε στο MEGA η Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός Παιδείας τόνισε πως μία εβδομάδα νωρίτερα από τις 8 Ιανουαρίου, το Υπουργείο θα ζητήσει τη σύσταση των ειδικών ώστε να πάρουν αποφάσεις σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορωνοϊό.

«Θα συμβουλευτούμε τους ειδικούς και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως, επισημαινόντας ότι πρέπει «να τηρήσουμε τα μέτρα για να δώσουμε στους ειδικούς να μας δώσουν το πράσινο φως το συντομότερο».

Υπ.Παιδείας: Voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για laptop και tablet

Κεραμέως: Τι είπε για τα Voucher των 200 ευρώ 

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην προσπάθεια πέντε συναρμόδιων υπουργείων για τα Voucher 200 ευρώ που θα δοθούν σε 560.000 μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές από 4-24 ετών και θα αφορά την αγορά υπολογιστή ή tablet για την τηλεκπαίδευση.

Πρόκειται για ποσό 112 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί με στόχο «να χτίσουμε πάνω στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης και το τεράστιο ψηφιακό άλμα που έγινε». Το επόμενο διάστημα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει πλατφόρμα και πώς οι επωφελούμενοι θα προμηθευθούν από καταστήματα τον συγκεκριμένο εξοπλισμό.

Η Υπουργός Παιδείας για τις αλλαγές σε Πανελλαδικές και Πανεπιστήμια

Παράλληλα η Νίκη Κεραμέως μίλησε και για τις αλλαγές που προωθούνται από το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε Πανεπιστημιακό ίδρυμα. 

«Περιπτώσεις εισαγωγής φοιτητών με βαθμό 0,6 στα 20 δεν περιποιεί τιμή στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο και η πολιτεία οφείλει να αναβαθμίσει συνολικά το επίπεδο σπουδών» τόνισε η Υπουργός Παιδείας.

Πανελλήνιες 2021: Μηχανογραφικά σε δύο φάσεις και ελάχιστη βάση εισαγωγής

«Η πρόταση που έχει τεθεί στο δημόσιο διάλογο είναι να υπάρξει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής», είπε η κ. Κεραμέως διευκρινίζοντας ότι η βάση δε θα είναι οριζόντια και θα είναι διαφορετική για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα. «Προβλέπεται κάθε πανεπιστημιακό τμήμα να θέτει ως βάση το ποσοστό επί της μέσης επίδοσης όλων των υποψηφίων του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου» επισήμανε.

Ετσι, θα δοθεί «για πρώτη φορά η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να ορίσουν το ακαδημαϊκό προφίλ που θέλουν».

Πρόθεση είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής  να ισχύσει από το καλοκαίρι, κατέληξε η υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν επηρεάζει την προετοιμασία των μαθητών, την ύλη και τα μαθήματα.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top