Αποφασίζεται πότε θα ανοίξουν τα σχολεία- Πιθανόν το απόγευμα ανακοινώσεις

Συνεδριάζει η Κεραμέως με την Επιτροπή των ειδικών

Τι είπε σήμερα ο καθηγητής Νικόλαος Σύψας για το άνοιγμα των σχολείων στον ΣΚΑΪ

Εξ αποστάσεως σύσκεψη πραγματοποιείται από το μεσημέρι μεταξύ της Επιτροπής των ειδικών και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων από το δεύτερο lockdown. Mάλιστα, παρόλο που οι αποφάσεις αναμένονταν την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το απόγευμα είναι πιθανόν να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Κορωνοϊός: Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων – Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Η απόφαση που ισχύει μέχρι στιγμής είναι ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021. Αν και εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σκοπός είναι να ανοίξουν βάσει αυτού του σχεδιασμού. 

Lockdown: Τι θα γίνει με τα σχολεία - Φόβοι για άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου

Οι λοιμωξιολόγοι πάντως εμφανίζονται κάπως διστακτικοί ως προς το άνοιγμα των σχολείων. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και σταδιακά τα γυμνάσια και τα λύκεια. Άλλοι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί και άλλοι θεωρούν ότι είναι νωρίς να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μπήκε σε δεύτερο lockdown στις 7 Νοεμβρίου. Από τότε μέχρι σήμερα, παρατηρείται μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά σε υψηλά επίπεδα παραμένουν ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top