Lockdown: Τι θα γίνει με τα σχολεία - Φόβοι για άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου

Σαρηγιάννης: «Να ανοίξουν μετά τις 20 Ιανουαρίου»

Η τήρηση ή όχι των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού την ημέρα των γιορτών φαίνεται πως κρίνεται ως καταλυτικός παράγοντας για το αν θα παρατεθεί ή όχι το lockdown στη χώρα μας με τη νέα χρονιά.

 

Lockdown: Η τήρηση των μέτρων θα κρίνει πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Κυβέρνηση και ειδικοί κρούουν το καμπανάκι στους πολίτες, προειδοποιώντας ότι εάν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα την περίοδο των Χριστουγέννων και υπάρξει αναζωπύρωση της πανδημίας, δεν αποκλείεται να έχουμε παράταση του lockdown με πιο αυστηρά μέτρα από την Πρωτοχρονιά.

Lockdown: Το τελικό σχέδιο της αστυνομίας για τους ελέγχους τα Χριστούγεννα

Το ίδιο ισχύει και για το άνοιγμα των σχολείων που οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τις 6 Ιανουαρίου. Όπως όλα δείχνουν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα κρίνει πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία, με τα μέχρι τώρα δεδομένα να κάνουν λόγο για άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου.

Σχολεία: Στόχος να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου – Aλλαγές στις Πανελλαδικές

Σαρηγιάννης: «Άνοιγμα των σχολείων μετά τις 20 Ιανουαρίου»

Την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, λέγοντας ότι τα σχολεία θα έπρεπε να ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο MEGA, το άνοιγμα σχολείων στις 8 Ιανουαρίου «θα οδηγούσε σε αύξηση κρουσμάτων 50% μέχρι το τέλος του Μάρτη, σε σχέση με αυτά που περιμένουμε». Όπως επεσήμανε, βάσει των μοντέλων που τρέχει η ομάδα του, «αντί για 600 κρούσματα θα φτάναμε στα 900 στο τέλος του Μάρτη».

«Δεν αξίζει. Αντίθετα πρέπει να έχουμε χρόνο να εκμεταλλευτούμε το θετικό σενάριο του εμβολίου», πρόσθεσε, λέγοντας ότι τα σχολεία θα ήταν καλό να ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στους γονείς των μαθητών που θα τους πηγαίνουν και θα τους φέρνουν στα σχολεία, γεγονός που θα αυξήσει την κινητικότητα, οδηγώντας ενδεχομένως σε μια νέα αναζωπύρωση.

«Με ανησυχούν οι γονείς και η αύξηση της κινητικότητας» εξήγησε το σκεπτικό της πρότασής του συμπληρώνοντας ότι «τον Νοέμβριο ο συναγελασμός των γονέων γύρω από τα σχολεία και οι δραστηριότητες γύρω από αυτό οδήγησε στην έκρηξη των κρουσμάτων», είπε.

Γαργαλιάνος: «Αν τηρήσουμε τα μέτρα τα σχολεία θα ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου»

Τι είπε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος για το άνοιγμα των σχολείων.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μιλώντας στον Ant1, τόνισε πως «αν τηρήσουμε τα μέτρα, τα σχολεία θα ανοίξουν 8 Ιανουαρίου».

Επίσης, διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν δεδομένα ότι τα παιδιά μολύνονται πιο εύκολα» από τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι όσα λέγονται είναι μέχρι στιγμής μόνο «εικασίες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top