Κύκλωμα κοκαΐνης: Μία τραγουδίστρια και ένας ράπερ στη λίστα των πελατών

Delivery ναρκωτικών σε σπίτια της κοσμικής Αθήνας

Δείτε το ρεπορτάζ από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star σχετικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, προχώρησε η ελληνική αστυνομία.

Η σπείρα μάλιστα έκανε και «delivery» κατ’ οίκον, ενώ έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από 200 συναλλαγές.

Συνολικά συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης -ηλικίας 27 έως 52 ετών-, ενώ πληροφορίες λένε πως ανάμεσα στους πελάτες της περιλαμβάνονται πολλοί επώνυμοι Αθηναίοι, τραγουδιστές, δικηγόροι, επιχειρηματίες και αθλητές, οι οποίοι έχουν κληθεί για εξηγήσεις.

Ειδικότερα, φέρονται να εμπλέκονται μια γνωστή τραγουδίστρια, ένας ράπερ, ένας μπασκετμπολίστας και τρεις επιφανείς δικηγόροι. Το κόστος για κάθε γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας ανερχόταν από 70 έως 100 ευρώ. Υπολογίζεται ότι το κύκλωμα έχει κέρδη άνω των 75.000 ευρώ.

Τα ευρήματα από την έρευνα στις οικίες των συλληφθέντων - φωτογραφία Ελληνικής Αστυνομίας

Οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών με τη βοήθεια σκύλου της αστυνομίας εντόπισαν μέχρι και ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρικές κρύπτες σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 600 γραμμάρια κοκαΐνης, πιστόλια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, μαχαίρι και το χρηματικό ποσό των 7.800 ευρώ.

Η δράση του κυκλώματος

Η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με τη μορφή 24ωρου «καταστήματος», σε βάρδιες. Χρησιμοποιούσε ηλεκτρικές κρύπτες σε αυτοκίνητα για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και «υπηρεσιακών» τηλεφώνων για παραγγελίες και παραδόσεις ναρκωτικών.

Ένας 33χρονος η «κεφαλή» του κυκλώματος

Ένας 33χρονος είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, τον διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, με άμεση συνεργάτιδα 30χρονη που επίσης,συνελήφθη.

Τα υπόλοιπα μέλη ήταν επιφορτισμένα με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε βάρδιες.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου, σε 7 οικίες σε περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν τα προαναφερόμενα μέλη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top