Κορωνοϊός Εμβόλιο: Μειωμένες οι πρώτες δόσεις στη χώρα μας

Στις 26 Δεκεμβρίου θα φτάσουν οι πρώτες

Ο κορωνοϊός είναι πανταχού παρών και οι Έλληνες πολίτες αναμένουν το πολυπόθητο εμβόλιο που θα συμβάλει στην άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και του καθολικού lockdown. Ωστόσο, υπάρχουν καλά και κακά νέα στο θέμα του εμβολίου των Pfizer/BionTech: το θετικό είναι ότι θα έρθουν στη χώρα μας πριν το τέλος του χρόνου και το αρνητικό ότι θα παραλάβουμε λιγότερες δόσεις απ΄όσες περιμέναμε.

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Ολοταχώς για εμβόλια ακόμα και τον Δεκέμβριο

Στις 26 Δεκεμβρίου θα φτάσουν, όπως όλα δείχνουν, τα εμβόλια στην Ελλάδα και μέσα σε μια βδομάδα θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί. Όμως οι πρώτες δόσεις θα είναι λιγότερες.

Κικίλιας για εμβολιασμό: Ξεκινά η καταγραφή υγειονομικών, ποιοι ακολουθούν

Συγκεκριμένα, αντί για 600.000 δόσεις που υπολογίζαμε, θα πάρουμε περίπου 300.000 δόσεις. Αν υπολογίσει κανείς ότι για κάθε πολίτη χρειάζονται δύο δόσεις, αυτό σημαίνει ότι μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί 150.000 πολίτες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τις πρώτες επτά ημέρες θα έχουν κάνει το εμβόλιο 13.000 συμπολίτες μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να επιτευχθεί ανοσία στον πληθυσμό, πρέπει να εμβολιαστεί το 60% των Ελλήνων, δηλαδή από τα περίπου 10 εκατομμύρια πολίτες, το εμβόλιο θα πρέπει να κάνουν 6,5 εκατομμύρια πολίτες . 

Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Τι είναι η επιχείρηση «Ελευθερία»

Η επιχείρηση «Ελευθερία» περιλαμβάνει τη διαδικασία μεταφοράς και αποθήκευσης των εμβολίων, την προετοιμασία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα, τη διαδικασία για το κλείσιμο των ραντεβού και την επικοινωνιακή εκστρατεία, ώστε να πειστούν οι πολίτες και να εμβολιαστούν. 

Κικίλιας: Θα ενημερωθούν όλοι για τις αντενδείξεις του εμβολίου

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Προτεραιότητα στην επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού θα έχουν οι άνθρωποι του συστήματος Υγείας και όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. 

Στην τρίτη φάση θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στους υπόλοιπους πολίτες. 

Έγκυες, ανήλικα παιδιά και όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό δε θα εμβολιαστούν.

Πώς θα κλείνετε ραντεβού

Όταν τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού ηλεκτρονικά μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω της άυλης συνταγογράφησης, δηλαδή με SMS στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών ή εναλλακτικά για όσους δε διαθέτουν την απαραίτητη εξοικείωση με το Διαδίκτυο, θα χρησιμοποιηθούν τα φαρμακεία, αλλά και τα ΚΕΠ. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top