Κικίλιας: Θα ενημερωθούν όλοι για τις αντενδείξεις του εμβολίου

Έκκληση για γιορτές: Να μην ξεφύγει η κατάσταση

Έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα στις γιορτές, για να μην υπάρξουν επιδείνωση της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού τον Ιανουάριο απηύθυνε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Κατανοώ την κούραση των πολιτών. Ας γίνει η γιορτή των Χριστουγέννων, αφορμή για να ξεφύγει η κατάσταση και να βρεθούμε σε δυσχερή θέση τον Ιανουάριο», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κικίλιας: Μπορούμε να δούμε την αρχή του τέλους της πανδημίας

Ο κ. Κικίλιας είπε πως τα μέτρα έχουν αποδώσει, αλλά λιγότερο από το αναμενόμενο και πρόσθεσε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση.

«Υπάρχει μία προτεραιότητα και αυτή είναι η Δημόσια Υγεία και η αξία της ανθρώπινης ζωής. Κατανοώ πλήρως την πίεση που αισθάνεται ο κόσμος και την ψυχολογία του, είναι πολλοί οι μήνες της προσπάθειάς μας. Όμως θέλω να επαναλάβω ότι πλησιάζουμε στην αρχή του τέλους, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση», υπογράμμισε.

Θα ενημερωθούν όλοι για τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις του εμβολίου

Αναφερόμενος τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, είπε πως θα ενημερώνονται καθημερινά και με διαφάνεια οι πολίτες, σημειώνοντας πως είναι «μία τεράστια υγειονομική επιχείρηση».

Κορωνοϊός: Οι τρεις ομάδες πληθυσμού που δε θα κάνουν άμεσα το εμβόλιο

«Ο κόσμος θα έχει πλήρη γνώση, με βάση την εμβολιαστική εκστρατεία την οποία κάνουμε. Τις επόμενες μέρες θα αρχίσουμε να παρουσιάζουμε στην ελληνική κοινωνία όλα τα κομμάτια αυτής της επιχείρησης», είπε.

Όπως εξήγησε, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, «θα μας οδηγήσει βήμα-βήμα με τις επιστημονικές συμβουλές της στην προτεραιοποίηση αυτών, που πρέπει να κάνουν τα εμβόλια, στις ενδείξεις και αντενδείξεις οι οποίες υπάρχουν».

Θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε πως θα εμβολιαστούν πρώτα οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό, που έχουν δώσει όλους αυτούς τους μήνες μία τεράστια μάχη για να σώσουν ζωές.

«Θέλω αυτοί οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, να δώσουν το παράδειγμα για όλους τους Έλληνες. Θέλω να είναι αυτοί που θα αποδείξουν σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι έχουμε εμβόλια ασφαλή, ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε και ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας με ένα τείχος αλληλεγγύης», σημείωσε ο υπουργός.

Και οι φαρμακοποιοί θα κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο

Ο υπουργός εξήγησε ότι ο τρόπος, που θα φτάνει το κράτος στον πολίτη για να κλείνει το ραντεβού και ο πολίτης θα φτάνει στο εμβολιαστικό κέντρο, θα είναι κατανοητός και απλός.

«Δώσαμε τη δυνατότητα να κλειστεί ραντεβού και από τους 11.000 φαρμακοποιούς. Υπάρχει η άυλη συνταγογράφηση μέσα από την οποία οι μαχητικές ηλικίες, οι πιο νέοι, ελπίζουμε και οι πιο μεγάλοι, θα μπορέσουν να εγγραφούν, να τους έρθει το μήνυμα, να κλείσουν το ραντεβού τους», τόνισε.

Όσον αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία, είπε πως θα μπορούν να πάνε στο φαρμακοποιό τους, να τους κλείσει το ραντεβού στην περιοχή τους, σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο και συγκεκριμένη ώρα, για να μπορέσουν να κάνουν το εμβόλιό τους.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top