Κικίλιας για εμβολιασμό: Ξεκινά η καταγραφή υγειονομικών, ποιοι ακολουθούν

Έρχονται άλλα δύο εμβόλια στην Ελλάδα μετά από αυτό της Pfizer

Στην έναρξη της καταγραφής για τον εμβολιασμό τις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας από τους υγειονομικούς αλλά και στον προβληματισμό  για τη διατήρηση του αριθμού των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα σε 10 περιοχές (Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας), από τις οποίες οι δύο (Κοζάνη και Δυτική Αττική), προβληματίζουν ιδιαίτερα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση.    

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε συγκεκριμένα ότι για τα κρούσματα στον Νομό Κοζάνης και τη Δυτική  Αττική συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ζήτησε «να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων». 

Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι «αν επιδεινωθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα τότε θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θαν επαναξιολογηθεί σε αυτήν την περίπτωση και η μερική άρση lockdown.    

Η ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΣΩΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, αφού παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της ΕΕ και αξιωματούχων της στον χώρο της Υγείας, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι θα διανεμηθεί σε όλα τα κράτη μέλη τις ίδιες ημερομηνίες, αλλά διευκρίνισε ότι  δεν πρόκειται πλέον περί ενός εμβολίου αλλά πολλών εμβολίων και ανακοίνωσε  ότι «λίαν συντόμως θα πάρουν τον δρόμο 9α έγκριση και άλλα δύο εμβόλια».  

«Θα εμβολιάσουμε πρώτα τους υγειονομικούς μας, στη συνέχεια τις ευπαθείς ομάδες, και μετά τον γενικό πληθυσμό» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας ο  οποίος ανέφερε ότι συνιστά  «ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση, όχι fake news και όχι βιασύνη». 

Όπως ανακοίνωσε αύριο Πέμπτη από τις 9 πμ έως 4 τις μμ θα συμμετάσχει σε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις για την καταγραφή άμεσα των εργαζόμενων στον χώρο της δημόσιας Υγείας για τον εμβολιασμό τους.  Όπως εξήγησε αφορά όλο το προσωπικό, όχι μόνο  γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και βοηθητικό προσωπικό,  ακόμα και τους εργαζόμενους ως security στα νοσοκομεία. 

Για τον ίδιο λόγο ζήτησε «οι υγειονομικοί να δώσουν το παράδειγμα σε όλη την κοινωνία» με την καταγραφή τους για εμβολιασμό (ο οποίος υπενθυμίζεται ότι δεν είναι υποχρεωτικός).    

«Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρέμβει και να αλλάξει τη σειρά εμβολιασμού» διαβεβαίωσε ο κ. Κικίλιας. 

Όπως πρόσθεσε, θα εμβολιασθούν αμέσως μετά οι ευπαθείς ομάδες, οι υπέργηροι και όσοι με βάση τα προβλήματα υγείας νοσούν βαρύτερα. 

«Παρακαλώ πολύ όλους ιδιαίτερη προσοχή στις γιορτές. Δεν αξίζει για δύο μέρες γιορτής να κινδυνέψουν  ζωές» κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.          
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top