Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Ποιες χώρες θα λάβουν πρώτες το εμβόλιο μετά την έγκρισή του

Οι εξελίξεις στη διανομή του εμβολίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα και στην Ελλάδα είναι ραγδαίες. Στις 21 Δεκεμβρίου, το εμβόλιο της Pfizer παίρνει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και από εκεί και μετά θα είναι θέμα ημερών να φτάσει στα εμβολιαστικά μας κέντρα. 

Eμβόλιο Pfizer: Στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση για την έγκρισή του

Η πρώτη ημερομηνία-κλειδί ειναι η 21η Δεκεμβριου.Τότε θα συνεδριάσει εκτάκτως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και θα εγκρίνει, όπως όλα δείχνουν τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στους Ευρωπαΐους πολίτες.

Στις 23 Δεκεμβρίου το αργότερο η Κομισιόν θα δώσει το τελικό «οκ» και τότε θα πυροδοτηθεί η γιγαντιαία επιχείρηση διανομής του ευαίσθητου εμβολίου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στις 23 Δεκεμβρίου η έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer στην Ε.Ε.

Με αφετηρία τις αποθήκες της Pfizer στο Βέλγιο θα ξεκινήσουν να εφοδιάζονται πρώτα οι γειτονικές χώρες με φορτηγά και στη συνέχεια οι πιο απομακρυσμένες χώρες με αεροπλάνα. Αν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί με χειρουργική ακρίβεια, τα εμβολιαστικά κέντρα της Ελλάδας θα μπορούν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό το αργότερο έως τις 4 Ιανουαρίου. 

Πάνω από 1.200 τα κρούσματα σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.240 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στην Αττική εντοπίστηκαν 270 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 232. 

Κορωνοϊός: Αυξήθηκε και πάλι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων - 98 οι νεκροί

Την ίδια στιγμή, 550 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 755 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 98 συμπολίτες μας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top