Στις 23 Δεκεμβρίου η έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer στην Ε.Ε.

Τι αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild

Στις 12 Δεκεμβρίου το εμβόλιο της Pfizer έλαβε έγκριση κυκλοφορίας από την αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)

Πριν από τα Χριστούγεννα, αντί για τις 29 Δεκεμβρίου που προβλεπόταν, αναμένεται να προχωρήσει η έγκριση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Εμβόλια κορωνοϊού: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την έγκριση από τον ΕΜΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές και πηγές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, o EMA στοχεύει στην έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 στις 23 Δεκεμβρίου.

Κορωνοϊός: Τη Δευτέρα οι πρώτες παρτίδες εμβολίου Pfizer/BioNTech στις ΗΠΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανέφερε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

To Βερολίνο πιέζει τον ΕΜΑ να δοθεί έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer

Νωρίτερα, η Bild δημοσίευσε ότι η γερμανική κυβέρνηση άσκησε πιέσεις στον ΕΜΑ για να εγκριθεί πιο γρήγορα η άδεια άμεσης χορήγησης του εμβολίου της αμερικανικής Pfizer σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, καθώς οι εμβολιασμοί έχουν αρχίσει ήδη σε Βρετανία, ΗΠΑ και Καναδά. Την ίδια ώρα η Γερμανία πλήττεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και προχωρά σε σκληρό καθολικό lockdown από αύριο.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top