To Βερολίνο πιέζει τον ΕΜΑ να δοθεί έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer

Αλλες χώρες έχουν ξεκινήσει εμβολιασμούς και η Γερμανία μπαίνει σε lockdown

Οι δρόμοι της Γερμανίας ερήμωσαν μετά την ανακοίνωση του καθολικού lockdown που τίθεται σε ισχύ από 16/12- βίντεο Reuters

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ασκεί πίεση προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία για άδεια χρήσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), την ώρα που ήδη η Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έχουν αρχίσει τους εμβολιασμούς.

Κορωνοϊός: Μια νοσοκόμα στη Νέα Υόρκη η πρώτη που εμβολιάστηκε στις ΗΠΑ

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Bild, oι υπηρεσίες της καγκελαρίου και του υπουργού Υγείας της Γερμανίας πιέζουν ώστε το εμβόλιο των Pfizer και BionNTech να λάβει άδεια για κατεπείγουσα χρήση του ως τις 23 Δεκεμβρίου κι όχι τις 29 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπεται.

Εμβόλια κορωνοϊού: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την έγκριση από τον ΕΜΑ

«Όλα τα δεδομένα της BionNTech είναι διαθέσιμα. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έχουν ήδη δώσει την έγκρισή τους. Η εξέταση των δεδομένων και η χορήγηση άδειας από πλευράς του EMA θα όφειλε να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Κρίνεται η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβει δράση», ανέφερε την Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Στο μεταξύ άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Σιγκαπούρη ή το Μπαχρέιν, έχουν ήδη αρχίσει τις δικές τους εκστρατείες εμβολιασμού.

Γερμανία: Σκληρό lockdown από Τετάρτη ανακοίνωσε η Μέρκελ

Το Βερολίνο ανυπομονεί και πιέζει αφενός γιατί το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει αναπτυχθεί από γερμανική εταιρία και αφετέρου γιατί η Γερμανία πλήττεται σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ από αύριο Τετάρτη επιβάλλεται στη χώρα νέο lockdown έως τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου.

Ο EMA, ο οποίος έχει την έδρα του στην Ολλανδία, εξετάζει το τρέχον διάστημα τη χορήγηση αδειών χρήσης διαφόρων εμβολίων εναντίον του κορωνοϊού. Την περασμένη εβδομάδα έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρονται να εκλάπησαν αρχεία που συνδέονται με τις Pfizer/BionNTech.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top